Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Публикуваните стенограмите от президента Румен Радев не се занимават с генезиса на случая "КТБ", а с резултата от краха на банката. Те по-скоро ни показаха технологията на властта, отколкото да хвърлят особена светлина върху проблема. Това заяви главният изпълнителен директор на УниКредит Булбанк Левон Хампарцумян пред БНТ.

Според него криза от такъв тип няма да се повтори у нас. 

"БНБ е вече минала през няколко външни проверки, в сила са нови европейски директиви, които третират именно реструктурирането на закъсали банки, така че точно такава криза няма да видим втори път. Но може да станем свидетели на друга - кризите затова са кризи, защото са непрогнозируеми", отбеляза Хампарцумян. 

 

"За да стигнем до размера на проблема с КТБ очевидно има имунни системи на държавата - финансов надзор, БНБ, ДАНС, данъчни, политически сили, които не са реагирали, за да може да се ограничи размерът на щетата - не от морална, а от финансова гледна точка. Кризата от 2014 г. няма нищо общо с кризата от 1996-1997 г., но фундаменталният замисъл едни хора да получат достъп до публичен ресурс се изпълни", допълни шефът УниКредит Булбанк.

Той отказа да коментира евентуалното съдържание на обвинителния акт, който се очаква да бъде внесен от прокуратурата.

"Очевидно има случай на недобросъвестни и парадоксални практики в управлението на банката, но не бива да виним само собственика й като единствения злодей, направил страшни бели, без никой да разбере. Естествено, че това е било с подкрепата на определени кръгове и политици", каза още Хампарцумян. 

 

"Голямата отговорност за КТБ вече е понесена от цялото общество с тези 4 млрд. лева публични пари. Средствата във Фонда за гарантиране на влоговете не са се взели от Светия дух, това е ресурс на банките и техните клиенти. Това не са парите на държавата, а на цялото общество, които можеше да се използват за друго - за тунели, за изтребители, за газопроводи", подчерта Хампарцумян. 

Неговите очаквания са през тази година икономиката да расте с 3-4%, движена основно от вътрешното потребление, експорта и туризма. 
 

Коментари

Хампръцумян пак се бие в гърдите за чужда сметка

"Парите във Фонда за гарантиране на влоговете не са се взели от Светия дух" Така е хампръцко. Паричките във Фонда се взеха от заем, защото вие, банкстерите, не събрахте достатъчно. Ваша, на конкуренцията на КТБ, грижичка беше да осветявате престъпленията на "колегите" си пред "регулатора" БНБ и да искате строго и прецизно управление на банковия сектор. Вие имате по-подробен поглед върху золумите в него от всички останали - заедно пиете и заедно крадете, свине такива. Обаче кой знае що ни един от вас, слугите на мутрите, не гъкнахте, нито срещу КТБ, нито срещу ПИБ, нито срещу другите перачници. Знаем и що. Скрий се, лицемерна подлого на властта, раздавай заемчета на герберастията и не ни продавай акъл. Надай се на слабия банков контрол, който ти дава мегдан да ми се правиш на умен, некадърнико.

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.