Боксьорите Кубрат и Тервел Пулеви се изправят един срещу друг, но не на ринга, а на пистата в ешкън видео с камиони, което Volvo Trucks пусна като продължение на култовия клип с Жан Клод Ван Дам “The Epic Split”. След незабравимия шпагат между шведските камиони, “българският отговор” отново показва по нестандартен начин уникалното кормилно управление на камионите Volvo – Volvo Dynamic Steering. Фокусът е върху изключителните стабилност и прецизност на движение, които осигурява системата, като за целта братята Пулеви управляват камионите с боксови ръкавици без стабилен захват при изпълнението на всички каскади.

Всички кадри във видеото са заснети от Кубрат и Тервел, без да се използват дубльори или професионални шофьори. Снимките са направени само за един ден на затворена писта на летището в Лесново. За да се предаде напълно усещането за напрегната надпревара и съвършения синхрон в управлението, освен от земя и кран, част от кадрите са заснети и с ултра модерен дрон-хеликоптер.

За нас това беше интересно преживяване като братя, спортисти и българи. Трябваше да покажем концентрацията и дисциплината, които имаме от бокса и връзката си като братя в необичайна ситуация. Не беше лесно, но беше и много забавно, защото като повечето мъже споделяме страстта към мощните машини. Освен това беше въпрос на чест да представим достойно България в един международен проект, разказаха Кубрат и Тервел Пулеви.

Заглавието на клипа “Братята” (The Brothers) е избрано, както заради двамата велики български боксьори, така и заради двата камиона във филма – най-мощния камион в света в серийно производство - Volvo FH16 с мощност от 750 к.с. и по-малкия му брат Volvo FН, 500 к.с. Филмът показва съвършения синхрон, който може да бъде постигнат от една страна между двама братя, и от друга между човека и машината. 

Задачата ни беше много сериозна, защото най-трудното е да пресъздадеш на лента едно наистина впечатляващо изпълнение на живо, без да се загубят детайлите и динамиката. А това, което успяха да направят братята Пулеви и двата камиона, наистина беше жестоко. В един момент си мислех, че имаме едно съзнание, споделено между четири машини, разказа режисьорът на видеото Александър Моллов.

За да се пресъздаде изключителната динамика в надпреварата, при монтажа са използвани много кадри с различен ракурс, които се сменят бързо. Музиката във видеото е на Светлин Къслев. Гласът зад кадър в българската версия е записан от Кубрат Пулев, а дублажът на английски е направен от актьора Башар Рахал, като умишлено е запазен характерен акцент. Освен двамата братя в клипа участва и международният боксов съдия Сокол Соколов. Идеята и криейтива за видеото са на агенция PeeR to peer.

Проектът The Brothers е реализиран изцяло от български екип, въпреки че е използван и опитът на международни консултанти. Неслучайно видеото излиза два месеца преди мача на Кубрат Пулев и Владимир Кличко в Хамбург на 6 септември.

Това не е просто съвпадение. Съдейки от успеха на The Epic Split, който има над 70 млн. гледания, новият клип може да допринесе и за още по-голяма популярност на Кобрата и българския бокс в световен мащаб. Надяваме се да привлечем колкото се може повече хора към емоцията онлайн, защото тя наистина надхвърля пределите на обикновената реклама и автомобилната индустрия”, обясни Ина Игнатова, Маркетинг мениджър на Volvo Group Trucks за България.