Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

За пръв път днес пред медиите бе показано как тече ремонтът на сградата на бившия партиен дом в София. Там ще бъде новото работно място на депутатите през 2018 г.

Новата пленарна зала "Св. София" ще има 270 места. Ще бъдат обособени официални ложи за важни гости като патриарха и президента. Покривът на залата ще бъде остъклен, като ще има специална UV защита.

Ремонтът на сградата е на стойност 20 млн. лв.

Първоначално беше предвидено тя да поеме част от срещите по председателството на България на Съвета на ЕС. Заради "Брекзит" обаче страната ни ще поеме председателството 6 месеца по-рано и залата ще бъде готова след това.

Плановете за преместване на пленарната зала в бившия партиен дом съществуват от близо 20 години. В момента в тази сграда са кабинетите на депутатите и там заседават повечето от парламентарните комисии.

 

Коментари

Аз лично предпочитам сегашната сграда на Парламента.

Сегашната сграда на Парламента е в пъти по-приветлива и представителна, отколкото това нещо, наречено Партиен дом. Поне според мен. Въпросът не е в самата сграда като такава, а с какво съдържание ще я изпълним. До момента 28 години почти нищо съществено не се случва в родния парламентаризъм, което е и причината държавата да продължава да пада по редица европейски и световни показатели за едно и друго.

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.