Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Изолирана пътна лента, в която да се движат само автомобили със самоуправление предлагат в САЩ, съобщи Би Би Си.

От известно време насам фирми като "Тесла" инвестират милиарди в иновацията безпилотни автомобили и в опитите да се позволи тяхното движение по пътищата. Проблемите обаче са доста и към момента има няколко инцидента, причинени от грешки в системите на роботизираните коли. 

"Няма достатъчно умен софтуерен инженер на света, който да може да предвиди всички възможни обстоятелства... кучето, което изкача на пътя, колоездача, полицая, пътния работник и т. н.",  каза Кристофър Харт, който е бивш президент на Националния борд за безопасен транспорт в САЩ.

Находчиво решение на проблема предлагат от американска фирма. Специална лента на движение, обособена за автономни автомобили и свързана с централен компютър ще бъде гарант за безопасност, смятат от компанията. 

"Шофьорите ще имат достъп до компютизираните ленти посредством специални станции в различните квартали, като щом колите навлезнат на лентите, те ще се управляват сами. След това водачите ще могат просто да си пият кафето", поясни пред Би Би Си, съоснователят на компанията Байою Чен. 

Специализираното платно ще бъде достъпно единствено за безпилотни автомобили, оборудвани с необходимата технология, като превозните средства, използващи лентата, ще могат да се движат с висока скорост. Цената за миля за технологичните ленти се очаква да бъде около 11,5 млн. долара.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.