Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Испанската прокуратура завежда дело срещу аса на "Реал" (Мадрид) Кристиано Роналдо за укриване на дънъци в размер на 14,7 милиона евро, съобщиха агенциите Ройтер" и АФП.

Носителят на "Златната топка" използвал "бизнес структура", създадена през 2010 г., за да скрие от данъчните на Иберийския полуостров близо 15 млн. от своите имиджови права в периода 2011-2014 г.

Испанската НАП е направила разследване срещу португалеца, който е регистриран на трудовия пазар в Мадрид през януари 2010 г. Според прокуратурата Роналдо е укрил 1,4 млн. евро през 2011 г., 1,7 млн. през 2012-а, 3,2 млн. през 2013-а и 8,5 млн. за 2014 г.

"Реал" (Мадрид) отказва коментар, както и компанията на португалския мениджър Жорже Мендеш, която представлява Роналдо.

Любопитно е, че големият конкурент на Кристиано - Лео Меси от "Барселона", също имаше проблеми със закона в Испания и пак за данъчни измами. През миналата година аржентинецът и неговият баща получиха условно по 21 месеца затвор за укриване на 4,1 млн. евро. Съдът също така глоби футболиста с 2 млн., а Меси-старши с 1,5 млн.

В случая на Меси той е решил да спести 4,1 млн. от имиджови права в периода 2007-2009 г. Неговият баща използвал регистрирани в офшорни зони фиктивни фирми, за да продава правата му при сключване на договори с големи компании.

По същия начин са действали и представителите на Роналдо, само че за много повече пари. Ако голмайсторът бъде признат за виновен, се очаква присъдата му да е по-висока, както и глобата.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.