Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Дюните се унищожават и от незаконно строителство, но и от безразборно полагане на каравани и палатки върху тях. Това смята министърката на туризма Николина Ангелкова пред БНР.

Тя съобщи, че законите за устройство на черноморското крайбрежие и за туризма ще бъдат внесени през есента в парламента.

Изключително важно е да финализираме групирането на плажовете, така че очаквам до септември закона за устройството на Черноморското крайбрежие да бъде внесен в Министерския съвет, а след това и в Народното събрание, каза Ангелкова.

Според нея тези туристи, които искат да къмпингуват, трябва да го правят на определените за това места, където има ток, вода и тоалетна. Това е било желанието на кметовете на населени места, на чиято територия има атрактивни местности. Трябва да има ред и правила, тонове боклуци се изсипват на тези плажове, аргументира се Ангелкова.

 

Министърката прогнозира да има отново проблеми на "Корал", Иракли и Карадере. "Знаете, че там има хора, които непрекъснато разполагат незаконно своите палатки, тонове боклуци...", разясни тя. Когато направили проверка с РИОСВ и кмета на Царево на къмпинг "Корал", открили, че "там няма вода, няма ток, трябва да се изгради инфраструктура, за да има достъп и до тоалетна".

Взети са нужните мерки, за да се осигури безопасността на всички туристи по морето, твърди още министърката. Затова има командировани полицаи и на Север, и на Юг . по цялото Черноморие.

Коментари

kate pate's picture
kate pate
colombo

Браво! Подкрепям...

Браво! Подкрепям...

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.