Съводещата на "Панорама" Поли Златарева "държа" едновременно матура, държавен изпит, листовки, кормуване и баланс върху кон с гривни тази вечер с гостуването на проф. Иво Христов от БСП в предаването.

Почти на всяко нейно питане той отговаряше с въпрос, като често бяха от рода: "вие чела ли сте изобщо..." еди-какво си (например мотивите на Столетницата да иска оставката на Димтър Главчев, б.р.)

Наричаше темите "абсолютно омерзителни", на които нямало да отговаря.

Червеният "шаман" от своя страна блесна с иключително нетрадиционни твърдения, като това да напомни, че "който не си храни собствената армия, ще храни чужда" и че ситуацията на Балканите и в Близкия Изток се изостряла все повече...

Той констатира, че Българската армия е в трагично положение и с умиление припомни как сме имали ...

"... 3500 танка и 300 самолета преди 30 години – не говоря за ракетното въоръжение, корабите и т.н."

Христов нарече "индикативно" това, че Главчев се е "отървал" с 4 гласа, а на питането му дали е чела мотивите за неговата оставка, Златарева се сопна: "Да, чела съм, но питам".

На друг въпрос за предложението на Бойко Борисов Корнелия Нинова да стане председател на папрамента, професорът попит: 

"Това каква връзка има с урока - и за щастие не поиска бележника на водещата. - Когато си в опозиция, ти си в опозиция – не може да бъдеш малко в опозиция и малко на власт."

В останалото време правеше препратки към Иван Хаджийски, Свобода Бъчварова и окачествяваше различното поведение като "мегданско поведение".

"Това, което е примерно в ежедневните отношения, няма връзка с политическите отношения. Защо трябва да има 100 дни толеранс", попита професорът, запитан не е ли редно да дадат 100 дни на Главчев.

А когато каза, че е омерзен от езика на омразата и получи контравъпрос - самата БСП по време на кампанията не е ли ползвала език на омразата, каза:

„Аз не съм използвал нищо... Тука в телевизията предполагам, че имате материали и ще видите за кво става дума."

Според него обаче опонентинте им се възпозвали от „претоплените манджи на антикомунизма”.

"Забележете какво се случва с ЕС, забележете какво се случва с НАТО", прогнозира Христов видимо скорошния край на познатия западен свят. .

Запитан - няма ли скандали вътре в БСП, той съотноси към дома на водещата:

"Вашето семейство няма ли скандали?"