Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

„От 30 май 2017 г. главният прокурор Сотир Цацаров е на двудневно официално посещение в Москва по покана на генералния прокурор на Руската федерация Юрий Чайка. Г-н Цацаров е придружаван от заместника си и ръководител на Върховната административна прокуратура Ася Петрова”, съобщи тази сутрин сайтът на прокуратурата.

Посещението било в рамките на подписаното между двете прокуратури Споразумение за сътрудничество през 2015 г. Документът предвижда взаимопомощ по наказателни дела, свързани с тероризъм, и оказване на помощ за връщане на корупционни активи от чужбина, припомня държавното обвинение.

Юрий Чайка е главен прокурор на Руската федерация от 2006 година, два пъти е преназначаван на поста. Започва кариерата си като следовател в Иркутска област, от 1984 до 1990 година работи в Комунистическата партия на Съветския съюз (КПСС). Бил е заместник главен прокурор и министър на правосъдието.

През 2015 година Фондът за борба с корупцията на Алексей Навални публикува доклад, който обвини Чайка и близките му, че прибягват до прокурорски натиск за превземане на стратегически предприятия, мистериозни убийства, печелене без конкуренция на държавни поръчки за милиарди рубли и делово партньорство с една от най-скандалните организирани престъпни групировки в страната. Докладът съдържаше и снимки на луксозни имоти на семейството на Юрий Чайка.

През миналата година Юрий Чайка стана „кръстник” и на песен на скандалните пънкарки „Пуси райът”. Те криткуваха беззаконията в Русия и, провокирани от разследването на Навални, нарекоха песента си „Чайка”.

В Русия българският главен прокурор отива за обсъждане на мерки срещу терористични заплахи, идентифициране и наказателно преследване на т.нар. „чуждестранни бойци” и противодействие на дейността на организирани престъпни групи, допълва прокуратурата.

Коментари

Краставите магарета...

Краставите магарета...
 's picture

cos

cos

За инструкции как да се разправи с Панов, Х. Иванов и Да България и продължи да се прави на умряла лисица пред ЕС.

Оставка!

В какво точно двамата ще обменят опит? В прокурорски натиск за превземане на стратегически предприятия или мистериозни убийства? Или в печелене без конкуренция на държавни поръчки за милиарди и делово партньорство със скандални организирани престъпни групировки? Цацаров със сигурност има какво да каже по тези теми. Оставка!

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.