Американският президент Доналд Тръмп пристигна в Израел от Саудитска Арабия. Той ще се срещне поотделно с израелския премиер Бенямин Нетаняху и палестинския президент Махмуд Абас в опит да бъдат съживени мирните преговори.

Самолетът на Тръмп кацна на телавивското летище "Бен Гурион" след полет от Рияд - първия известен директен полет между Саудитска Арабия и Израел. 

На летището на разпънатия червен килим американският президент и първата дама на САЩ Мелания Тръмп бяха посрещнати от Нетаняху и съпругата му Сара, както и от израелския президент Реувен Ривлин и членове на израелското правителство.

 

Самолетът на Тръмп е над летището в Тел Авив. Американският президент пристига на 28-часова официална визиата в Израел след Саудитска Арабия.

 

Първи приветствия.
Тръмп и Мелания слизат редом един до друг. Този път американският президент е решил да не препуска по стълбите като остави жена си далеч назад - практика, която събра доста критики преди време.

 

Израелският премиер Бенямин Нетаняху приветства госта.
Доналд и Мелания Тръмп изслушват химна на САЩ.
Част от посрещането на летището в Тел Авив - речи и от американска, и от израелска страна. Мелания Тръмп е в компанията на съпругата на президента Ривлин Нехама и на прeмиера Нетаняху Сара (най-вляво).

 

Премиерът Нетаняху и президентът Ривлин аплодират Тръмп.

След посрещането на летището Тръмп и Мелания се качват на борда на хеликоптера "Marine One" за официалното посрещане в президентската резиденция.