Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Кристиан Костов - българският представител на "Евровизия", няма да бъде санкциониран за това, че е пял в Крим след анексирането на полуострова от Русия. И съответно няма да бъде изгонен от Украйна.

Това съобщи специално за Клуб Z Антон Герашченко - член на Колегията на МВР на Украйна и съветник на вътрешния министър Арсен Аваков.

"Причината е, че когато е посетил Крим, Кристиан не е имал навършени 14 години. Той е бил непълнолетен и по тази причина той не може да носи отговорност за действията си", обясни Герашченко.

Българският изпълнител е пял в световноизвестния от времето на СССР детски лагер "Артек". Той е пристигнал там по покана на трима души.

"Ние знаем кои са хората, които са го поканили", каза Герашченко.

Антон Герашченко. Снимка Фейсбук

Съветникът обаче не отговори на въпроса дали тези хора са заплашени с някакви санкции.

Вчера пък източници от Службата за сигурност на Украйна (СБУ) посочиха пред сайта "Обозревател" още една причина, поради която Кристиан Костов не подлежи на санкции. Тя е, че когато той е бил в Крим, все още не е бил приет законът за пресичането на държавните граници на Украйна. Той повелява всяко посещение на анексирания полуостров да бъде извършвано само с разрешението на властите в Киев.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.