Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

"Това са политически алабализми. Не разбирам защо ни е цялото това нещо? Патриотите ще воюват с някого ли? Като забраниха бурките – спряха тероризма, с оградата спряха бежанците, сега това за какво ни е?"

Така адвокат Николай Хаджигенов описа пред Нова тв идеята на "Обединените патриоти" и лично на новия военен министър Красимир Каракачанов за поетапно връщане на задължителната казарма. Този приоритет отдавна е в програмата на формацията, но в качеството им на управляващи заявката се появи навръх Гергьовден, направена от Каракачанов.

Идеята за военно обучение и казарма в студиото на Нова тв защити депутатът-патриот Александър Сиди. По думите му сега е рано да се говори за възстановяване на задължителната наборна служба, защото това е третият етап. На първо време идеята е да се въведе военно обучение в училищата, което може да стане от догодина. Следващата крачка е доброволната военна служба, като обучението ще е дневно - например от 8 до 17 ч, а едва след това може да се говори за връщане на задължителната казарма.

"Виждаме, че професионалната ни армия не е окомплектована, войнишката професия не е добре приета, не е добре социално осигурена", обясни Сиди. 

Депутатът не отговори дали "Обединените патриоти" очакват да се воюва с някого конкретно, но обясни на адв. Хаджигенов, че не разбира смисъла на армията. 

"Смисълът не е да воюваш, а да се отбраняваш", заяди Сиди. 

"Наистина ли мислите, че като научите 15-годишни деца в училице да държат автомат, това ще ги научи да се защитават?", попита на свой ред Хаджигенов. 

По думите му парите, които биха се давали за въоръжение, военни обучения и казарми, могат да отидат за образование. И попита как "носенето на въшкарник и набиването на крак по плаца" те прави повече мъж или повече патриот. 

"Принципът и смисълът на военното обучение е да бъдат научени децата на дисциплина, познаване на модерното въоръжение, фидическа подготовка, за да можем да се защитаваме", повтори за пореден път Сиди.

 

 

Коментари

Пак се прави на умник Хаджигенов

Първо патриотите не са Каракачанов, той е само един от шефовете на партии. Второ в програмата за управление ясно е казано, само военно обучение, няма помен от наборна служба. Трето Хаджигенов си манипулира, както винаги. Четвърто, като си против някакво предложение предложи ти как да се реши проблема, но не с общи приказки и без финансова обосновка. Пето, годинките на Хаджигенов са такива, че ако не се е отървал от наборна служба по партийна линия трябва да е носил въшкарник, та бих го попитал станал ли е патриот и мъж и може ли да защити родината си при необходимост или може само да се развява по медиите.
 's picture

gopeto

А какъв е проблема, който ще

А какъв е проблема, който ще реши казармата?
 's picture

gopeto

Аз гледах предаването.

Хаджигенов е ходил в казармата, за разлика от опонента му, но не тя е причината да е патриот и достоен човек. Аз съм сигурен, че той ще защити родината. За разлика от Каракачанов и пикльото от вчера.

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.