Лидерът на БСП Корнелия Нинова заяви, че близо 1 млн. българи вярват, че нейната партия носи промяната. Нинова каза това в словото си при откриването на първото заседание на 44-ото Народно събрание.

"БСП за България“ е опозиция в 44-ото Народно събрание. По волята на народа, „БСП за България“ е втора политическа сила. Политиката има принципи - има управляващи и да има опозиция", заяви Нинова.

И заяви, че партията й е политическа и управленска алтернатива на ГЕРБ.

"В политиката има и морал - да не предаваш тези, които ти вярват и те следват. Близо 1 млн. българи вярват, че "БСП за България" носи промяна. Няма да ви предадем в 44-ото Народно събрание", заяви Нинова.

Според нея интересите на България означават национална сигурност и членство на страната в силен Европейски съюз. Нинова заяви, че трябва да се защитят интересите на българите във Великобритания с оглед предстоящия Брекзит. Лидерът на БСП призова за национално съгласие по демографската криза и отчете, че няма разделение по цвят и партия пред опасността да изчезнем като народ.

Нинова очерта алтернативата, която предлага БСП -  икономика не на монополи, а на малък и среден бизнес, защита на българското земеделие. Тя посочи, че БСП ще подкрепи ГЕРБ в увеличението на учителските заплати, но според нея това няма да реши проблемите в образователната система.

"Най-сериозна е нашата алтернатива в политиката по доходите и борбата с бедността", заяви Нинова.

Тя се обяви за преизчисляване на всички пенсии и внесе предложение за замразяване на депутатските заплати.

"Не успяхме да спечелим избори 2017, но състезанието не е приключило. Намираме се на полувремето. Продължаваме по пътя, който очертах. Продължаваме промяната и тя ще стане", каза Нинова.