Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Трима млади мъже рият с лопати калищата в "Аспарухово". Нищо ново - гледаме го вече няколко дни. Доброволци. Слава богу, има ги. Тези обаче са по-различни - сирийци. Тръгнали от София през нощта 7 човека... Чакат да дойдат още.

"Защо решихме да дойдем?! Законът на човечеството!", отсича Мухамад. 

Не си измислям - точно така каза - законът на човечеството. После обяснява, разбира се, как за да можем да оцелеем, трябва да си подадем ръка един на друг... Как българският народ е подал ръка на бежанците и те трябва да върнат жеста...

"Ще останем колкото трябва. Това е законът на човечеството".

Преди ден двайсетина момчета и момичета от Германия - студенти, кой знае как попаднали във Варна, усърдно и съсредоточено изриваха калта от къщите. Явно, пак по същия закон.

И се питам - къде са яките младежи от "Атака", онези същите, които ходят около лидера си с железни лица? Онези същите, които предизборно раздаваха "животоспасяващи" пари пред камерите?  Къде са младите хора от агитките на Бареков, които ще преобръщат България? Той самият обиколи, надлежно документиран от телевизиите, мястото след потопа и си тръгна за Брюксел. Явно в партийната му листа има само кандидати... Доброволци няма. Не смея да питам за младежките организации на БСП, на ГЕРБ.

Отговорът би могъл да е прост - още не са в кампания, има време до изборите. Но би могъл и да е по-сложен - явно ни е много лоша образователната система. И всички са избягали от часовете, в които се учи простия Закон на човечеството.

 

 

Ключови думи

Коментари

Любомир

Чудесен материал. Бих добавил и къде са тези от село Розово?

Вяра

Как къде? Иска ли питане? Под масата - в пряк и преносен смисъл. Или около масата, държавната и европейската - кьрсофрата!

Ziezi

"Канибали! Търсят последното дете, за да го сготвят и изядат." - би казала шантавата атакистка. Извинявайте, не е смешно...

boni

Ужасно елементарно написано. Ниво - 9 клас за напреднали. Потресаващо е колко дълголетният слугинаж може така да оглади мозъка и да отъпи перото!(да не наблягаме, но дори има граматически пропуснат пълен член - дано авторката поне го открие)

kosta

ужасно неуместен коментар, заслужаващ, посмъртно, казаното - ходи и се гръмни някъде!!!! боклук (с опция в женски род)

Надя

Да, най-важното в този момент е как и кога се употребява пълен член за съгласуване! То и в коментара не е лошо да наблегнем на малките и главни букви - ей така за спора! И по същество - да помогнеш на хора в нужда, да отделиш от времето и емоциите си, да си съпричастен - това е висша проява на хуманност и емпатия, това прави хората хора. А популистките изказвания, позирането за пред камера и непрекъснатото насаждане на омраза към различните не е нищо повече от грубо заиграване с подсъзнателните страхове от различното и промяната, с една единствена цел - да се спечели влияние с цел лично облагодеталстване. Сега като не е елементарно написано, по-приятно ли Ви е? Или отношението Ви към хората се изразява единствено в проверка на правописа им??? Засрамете се!

Законът на човечеството

Този закон е отменен с идването ва комунистите на вляст.

стелт

boni, Май ти е ядно от написаното. Няма да гадая защо. Само че написаното е вярно! Освен тъпанарите от Розово, бих добавил и липсата на социалисти и комунисти от многобройните леви партийки, които ни проглушават ушите с призиви за солидарност.

Ами то и от Реформаторския блок нямаше доброволци, ама Г-жа Джамджиева не ги споменава? На поръчкова ми намирисва тая статия.

5koff

Всъщност голяма част от младежите-доброволци симпатизират на Реформаторския блок. Това просто за ваше инфо.

Нещо не мога да разбера - някакви сирийци-емигранти, които са попаднали в София (как са стигнали чак до София-отделен въпрос), вероятно без много средства за съществуване, не говорещи български, изстрадали от ужаса в собствената им държава и вероятно умиращи от скука (нямам друго обяснение), се хващат под ръка - цели 7 души си зарязват семействата и близките (или нямат такива - що за бежанци?) и незнайно как отиват до Варна (откъде знаят къде е Варна?), за да помогнат на жителите на града да оправят щетите от наводнението (откъде ли са разбрали за наводненията, след като не говорят български?) и то подтикнати единствено от огромната си любов към ближния?!?!?!? Но да речем, че знаят български - тогава трябва да са наясно с настроенията в страната спрямо тях, трябва да са чували за Розово и прочие. Само че те плюят на страха и се хвърлят смело през цяла България, за да демонстрират на света колко са добри. Честно казано, по-голяма глупост не бях чувал скоро! По-добре авторката да каже истинските мотиви за статията си!!!!!

s.djam

Страхувам се, че при цялото това ваше изложение, няма смисъл да ви обяснявам мотивите си. В Интернет има целият репортаж на Нова телевизия от 24.06 сутринта. Не си струва да ви търся линка

дядо Тачо

тези получават по 60 евро на ден , и за да си изразходват енергията от преяждането са дошли да помагат

Алфред

Ако го докараме дотам циганите да се спасяват едни други, накрая не бива да ни е чудно, ако поискат и самоуправление на етнически признак.

Що за глупост

SRQBoyboy

Атака е вредна и паразитна формация. Ако някога бъде възможно да се разровят корените на този бурен в политиката, сигурен съм, че ще лъснат ръцете на ДС, които са го боднали в плодородната политическа почва в България. Атака е като мутант, роден от болшевишката партия, който трябва да и помага в пъклените планове за дозагробване на страната. Със същата цел навремето бе създадена и ДПС - да канализира турското малцинство и да го управлява като стадо, което да блее в избраната правилна посока от кукловодите. Това от което има нужда България е да се направи опит за обединение на разумните хора от политическите сили, които могат да я направят що-годе нормална държава. Всички тези ситни като камилчета парадокси на прехода като Доган, Волен и сие сами ще отидат на бунището на историята.

Tralalala

Хайде, хайде- опит на БХК да създаде положителен имидж на "горките сЕрийски бежанци",който не мина.. Поредният...

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.