Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

11-годишната Габриела от столичното 52 ОУ, която почина след ритник в корема от съученик, е имала тумор в левия бъбрек. Това става ясно от писмо на родителите на момичето, адресирано до просветния министър Николай Денков, съобщават от пресцентъра на МОН.

От ведомството изпратиха и позицията на директора Данко Калапиш. В нея той отговаря задочно на бащата на детето, който в тв интервю заявява, че се води следствие и причината за смъртта не е ясна.

„В писмото на родителите, адресирано до министъра, ясно е описана диагнозата тумор на левия бъбрек! Моля тази диагноза да бъде оповестена като съобщена от родителите”, пише директорът, като от думите му се създава впечатление, че агресията в училище няма общо със смъртта.

Калапиш отрича той и колегите му да имат каквато и да е вина за случилото се.

Почернените родители пък заявиха в национален ефир, че дори с такава диагноза, ако не се е бил случил фаталният инцидент, Габи е щяла да има шанс да се лекува и да оздравее. Те критикуват действията на ръководството на училището при фаталния инцидент.

Габи почина на 24 февруари след спречкване със съученик на нейната възраст, който я изритал в корема. Трагичният инцидент съвпадна по време с разкриването на убийството на Георги Игнатов в Борисовата градина и получи широк отзвук сред обществото.

Ключови думи

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.