Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

За всички в училището е много тежко. Такава новина се приема изключително трудно. Разбира се, задаваме си въпроса: „Всичко ли направихме както трябва“, но това ще установят всички други институции.

Това каза за предаването „Неделя 150“ по „Хоризонт“ директорът на столичното 52-ро основно училище Данко Калапиш, където, 11-годишна ученичка загина, след като беше ударена в корема от свой връстник 

Децата предлагат просто да се постави едно цвете или една играчка в знак на починалата съученичка, което аз подкрепям, за да могат по някакъв начин те самите да се почувстват съпричастни и да осъзнаят какво се е случило и да дадат почит към нашето детенце, каза Калапиш.

Климатът в училището, като цяло, е изключително спокоен. За всички е голям стрес. Ние сме една малка общност, едно квартално училище и децата се познават помежду си. Тези деца, конкретните две, не са имали досега сблъсъци никакви. Учудени сме, изумени сме, въобще от всичкото, което се е случило, но все пак нека изчакаме експертизата, твърди директорът.

Според него децата трябва да се върнат на училище, а не да вземат почивни дни:

Ще направим абсолютно всичко възможно да се случи така, че децата да бъдат в училище, да тече учебен процес. Предстои разговор на психолозите с нас, за да бъдем подготвени как точно и утре ще се надяваме и с помощта на колегите психолози да съумеем да започнем учебен процес.

Не сме обмисляли вариант за почивни дни. Напротив. Децата искат да бъдат в училище,искат да бъдат с нас. Считаме, че е по-добрият вариант децата да бъдат при нас, в училище.

Училищният психолог е работил с момчето, което е ударило съученичката си, каза още Калапиш. Все още не е обсъдено как да бъде подготвено посрещането на ученика след трагедията:

Водят се и разговори с неговите родители от моя страна, от страна на кризисните психолози, така че все пак искам да изчакаме да видим какво е становището на медицинската експертиза и тогава вече ще преценим как точно ще процедираме.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.