Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Администрацията на Доналд Тръмп е поставила САЩ на ръба на бойни сблъсъци с Русия, заяви днес руският премиер Дмитрий Медведев.

Така той коментира ракетните удари срещу Сирия.

По-рано президентът Владимир Путин заяви, че действията на Вашингтонв са агресия срещу суверенна държава.

"Край. Остатъците от предизборната мъгла се разсеяха. Вместо тиражираната теза за съвместна борба с главния враг - "Даеш" ("Ислямска държава" - б.р.) администрацията на Тръмп доказа, че ще се бори яростно срещу законното правителство на Сирия. В остро противоречие с международното право, без одобрението на ООН. С нарушаване на собствените си процедури, установяващи необходимостта от предварително уведомяване на Конгреса за военната операция, която не е свързата с нападение срещу САЩ. На ръба на бойни сблъсъци с Русия", написа Медведев в профила си във фейсбук.

 

 

Според руския премиер Тръмп е доказал своята несамостоятелност и крайна зависимост от вашингтонския елит, който яростно е критикувал в речта при встъпването си в длъжност.

По настояване на Русия бе свикано извънредно заседание на Съвета за сигурност на ООН. То е посветено изцяло на американската атака в Сирия.

Същевременно днес бе нанесен нов въздушен удар срещу град Хан Шейхун, където в понеделник бе извършена атаката със зарин, взела десетки жертви, предаде Ройтерс. Точно това нападение стана причина за американските ракетни удари.

От базираната в Лондон Сирийска обсерватория за човешки права заявиха, че ударът е дело боен самолет на сирийските правителствени сили или на руската авиация.

От Ройтерс засега не са успели да се свържат нито с армията в Дамаск, нито с Министерството на отбраната в Москва.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.