Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

В края на декември миналата година, американският президент Обама подписа закон, който разширява действията на закона "Магнитски" за целия свят. Това е закон за глобална почтеност в сферата на човешките права, който е популярен като закона "Магнитски" на името на убития през 2009 година в следствен арест  руски юрист Сергей Магнитски. Над замесените руски граждани бяха наложени санкции като забрана за влизане в Съединените щати, замразяване на авоари и  отнемане достъпа им  до американската банкова система. Този закон вече е валиден за целия свят.

През последния месец в България бяха драстично нарушени човешки и граждански права. Би трябвало главният прокурор да разследва дали не са налице основания за квалифицирането на тези деяния като престъпна група срещу правата и свободите на български граждани.

Но тези престъпления, ако не бъдат наказани, имат не само българско измерение.

Бих обърнал внимание на  "Български адвокати за правата на човека", на "Българския Хелзинкски комитет", а и на юридическите съветници на американския посланик -  дали Валери Симеонов, Красимир Каракачанов, Ангел Джамбазки, както служебният премиер проф. Герджиков и членовете на ЦИК  не биха попаднали под ударите на глобалния закон "Магнитски"?

Важно е също юридическо становище за действията на президента Радев, който също участва в операция за отнемане на човешки права на български граждани. Възпрепятстването  на български граждани да посетят родината си е грубо нарушаване на човешките им права. Държавни институции участваха също пряко във възпрепятстването на десетки хиляди българи да гласуват. Правителството и ЦИК погазиха няколко международни споразумения, българската Конституция и решение на Върховния административен съд от 15 март. 

Разбира се, в посочените случаи не може да се говори за най-сериозните престъпления според текста на глобалния закон "Магнитски" като убийства и изтезания, но законът изрично посочва изобщо нарушаването на човешки права и преследването на лица, които бранят човешките права. Друга част на закона се отнася до участие в големи корупционни схеми. И за незрящите е видно, че всъщност основната цел на престъпленията около предсрочните избори беше не толкова налагането на пещерен национализъм, колкото запазването на олигархичния модел в България.

Законът "Магнитски" изисква от американския президент да посочва лица, които нарушават човешките права по света или участват в доказани корупционни схеми. И да налага санкции. Всеки българин, който живее в Съединените щати, може да помогне в това отношение, като предостави информация или постави искане пред своите конгресмени и сенатори да бъдат включени български граждани в списъка "Магнитски". Десетки са политиците и бизнесмените,  които са замесени в престъпления срещу човешките права в България и в корупционни сделки.

Също така в края на февруари британският парламент прие свой закон, подобен на "Магнитски".

Не сме сами. Ако българската прокуратура не изпълни задълженията си, има и други начини да се потърси отговорност за грубото потъпкване на човешките права в България и срастването на държава и мафия.

Коментари

Злой Путин's picture
Злой Путин
Злой Путин

Муахахахааха

Местанката плаща на контрадезинформатора да плаши гаргите? How quaint... Not :)
Злой Путин's picture
Злой Путин
Злой Путин

На "съмняващите се", ето и признание

КОЙ плаща на Косьо Мишев: http://clubz.bg/52591-i_i_i_nqma_nito_%E2%80%9Eglasuvajte_za "сайтът ни сключи договор с ПП ДОСТ за публикуването на четири аналитични статии на стойност 6000 лева без ДДС. Материалите бяха изработени и предоставени от формацията на Лютви Местан... Едната от статиите, със символичен автор и "платено съдържание" :) clubz.bg/51811-samo_pet_dushi_shte_reshat_parlamentarnite_izbori_koi_sa_te "Антикомунистите" борите "комунизма" с агент Павел, който плюехте, когато се целуваше със Станишев :))) Умни, хубави и помните по-малко от маймуните.

Ибрикчията

Отново пропя. И пак фалшиво. Май е по-добре да продължи с чистенето на басейните на богатите в Америка, за анализатор му е късно, а гъзолизането не е на почит.

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.