Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Напрежението на ГКПП-Капитан Андреево ескалира, след като днес т. нар. патриоти отидоха на място и направиха опит да преградят всичките 3 гранични пункта с Турция до изборите (другите два са Лесово и Малко Търново, б.р.).

Към 9 ч. започна и струпването на полицейски сили, има доста камионетки на жандармерията.

Целта на струпването е да не се допуска т. нар. изборен туризъм - автобусите от южната ни съседка.

Пред Нова тв евродепутатът Ангел Джамбазки, който е на място, потвърди, че няма как да отделят кой е "изборен турист", кой просто се прибира в България и затова ще преградят пътя на всички МПС.

"Спираме всичко, което влиза. Никой няма да влезе. Само ще се излиза.

Ние не можем да ги разделяме автобуси от леки коли."

Джамбазки смята, че е достатъчно това, че от една седмица са давали информация, че "това нещо ще се случи", а освен това са говорили с българските превозвачи.

А докога ще останат?

"Докато издържим. Ако успеят да ни попречат, да ни избутат, ще спрем няколко километра по-нагоре."

Протестиращите издигнаха плакати "Браним България, браним Европа!" Те застанаха на трасето "вход" за леки автомобили и автобуси, идващи от Капъкуле. Платното бе барикадирано с автомобулни гуми. Бяха запалени и няколко факли.

На напомняне от студиото, че възнамеряват да блокират държавна граница на Република България, Джамбазки отговори:

"Възнамеряваме да попречим на Ердоган да прави избори в България."

По данни на организаторите 1000 автобуса с избиратели от Турция се очаква да влязат в страната ни, за да участват в предстоящия вот на 26 март, съобщи по-рано Нова тв.

"Да, нарушаване на обществения ред е", призна Джамбазки на въпрос от телевизията.

Виктор Николаев попита дали ще бъдат спирани и всички, които се връщат примерно от екскурзия и имат само едно гражданство. Джамбазки отговори утвърдително - ще се правят изключения само за малки деца.

"Тези идиоти, моите патриоти любими – не си ли замислят, че по този начин лишават 4 млн. българи - от Молдова, Украйна, Косово, Албания, Северна Гърция  - 4 млн. българи ще лишим от гражданство само защото искат да спрат 300 000 турци - коментира в студиото на Нова Божидар Димитров. - То те не са и толкова, щото ще гласуват 60 000. Това са гласове за 5-има депутати."

По-късно съпредседателят на Обединени патриоти Валери Симеонов каза, че към 14 ч са свалили блокадата и са освободили своите структури. Отстъпката обаче била временна.

"Свалихме блокадата и вече сме в подготовка, след като видим каква ще е реакцията от турска страна и съответно от българска, евентуално да направим пътна блокада и два дни преди изборите", обяви Симеонов пред "Фокус".

 

Коментари

kate pate's picture
kate pate
new

Генка Шикерова всеотдайно се

Генка Шикерова всеотдайно се фърля на шефовете от библиотекарския: ОГРОМЕН АВТОБУС... хахаха. Па да не е съчленен Икарус, ве...
kate pate's picture
kate pate
new

Маските паднаха

Патриотите бранят ДПС.
 's picture

gopeto

Този път

Божидар Димитров е прав.

ВМРО колко автобуса са организирали от Охрид?

Или македонските българи с пасошите отдавна са драснали към Европа? Или щото ги е шубе, че там няма никой да ги трае да търкалят гуми по пътя, облечени с народни носии? Накратко: патрЕотичното крило на ДС се опитва да спре турското крило на ДС в полза на руското крило на ДС. А тук шараните зяпнали ей такива уста. Жалка история.
 's picture

Vladi Dim

Минават

границата през българо-гръцките КППта или гласуват в гръцките избирателни секции-от Александруполис до Солун са 5.
 's picture

Assen Kanev

Къде е прокуратурата?

НАКАЗАТЕЛЕН КОДЕКС Чл. 167. (1) Който чрез насилие, измама, заплашване или по друг незаконен начин пречи на някого да осъществи избирателното си право или да бъде избран или да гласува на референдум или да участва в подписка за произвеждане на референдум, се наказва с лишаване от свобода от една до три години и с глоба от хиляда до десет хиляди лева. Чл. 169б. Който чрез насилие, заплашване или по друг незаконен начин попречи на някого да осъществи своите конституционни политически права, се наказва с лишаване от свобода до три години или глоба от сто до триста лева. Чл. 169г. (1) Който образува или ръководи група, която си поставя за цел да извършва престъпления по този раздел, се наказва с лишаване от свобода от една до осем години. (2) Който членува в такава група, се наказва с лишаване от свобода до шест години.
 's picture

смехурко

Прокуратурата?

Тя е на инструктаж в Москва.
 's picture

Бобо

Фашисти

Лумпен до лумпена мила моя майно льо , Питриот до Питриота и още наколко идиота , че и Джамбазчето кривогледо и то на барикадата , колко ли му дава Прасето за вярната патриотична служба , като добавка над еврозаплатата .....
Генка  Шикерова's picture
Генка Шикерова
Генка Шикерова

Колеги, моля цитирайте правилно!

Уважаеми, колеги, Моля, да не ми приписвате в кавички думи, които не съм казвала! Изречението, което сте вмъкнали очевидно сте копирали от агенция blitz и то е също толкова невярно! За ваше улеснение, ето думите, които сте се опитали да преразкажете в кавички: "Снощи от Бурса също са започнали извозването на автобуси с български гласоподаватели. Тази сутрин, преди около час, трябва да е заминал още един автобус." И след това:"Това е офиса, в който се извършва записването за пътуване. Тук, отдолу на оградата, може да видите обявата, която е сложена. Тя е за парламентарните избори. Организира се безплатен транспорт. Пише, какви са началните часове на . на автобусите." Колкото до чуденките за 90 души. Уточнявам, че са били качени в "значително по-голям" автобус, а от кадрите се вижда, че е двуетажен. Бройката за извозените хора е на изселническата организация.
Генка  Шикерова's picture
Генка Шикерова
Генка Шикерова

И понеже фактите са важни,

И понеже фактите са важни, трябва да призная, че в сайта на NOVA се оказа, че съществува същият "цитат". Така, че извинявайте ClubZ! Не вярвах, че първоизточник на подобен преразказ, с грешни факти, може да дойде от собствената ми телевизия.

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.