Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Американската самолетна компания "Боинг" тества в петък за пръв път най-големия си самолет от серията 787 "Дриймлайнър".

Става дума за новият 787-10, който е с впечатляващите 330 места, проектиран да бъде конкурент на А350-900 на "Еърбъс".

Моделът се разработва и тества от години, но това бе първият му полет. Той продължи 4 часа, като двамата пилоти на борда пробват самолета на различни височини, тестват различни маневри и симулират максимално възможно натоварване. За да бъде одобрен за полети, на новият 787-10 му трябват над 1000 часа подобни тестови полети. Очаква се да излезе на пазара през 2018 г.

Линията 787 на "Боинг" е с изцяло електрически уреди, но това създаде "Самсунг" момент" за компанията през 2013 г - литиево-йонните батерии на борда на няколко самолета пламнаха и предизвикаха пожари, а японските авиолинии, които са най-големият клиент, ги спряха. От "Боинг" обаче бързо оправиха проблема. 

Новият 787-10 не е с голям обсег, но има едно предимство пред 767 и 747 - харчи с близо 20% по-малко гориво. А визуално го отличава особената форма на крилата.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.