Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

„В страната има безвластие и правителството се занимава изцяло с вършене на безобразия - със сделки, изнасяне и унищожаване на документи. Няма какво парламентът да се занимава с неща, които не са спешни, не може за една седмица парламентът да поправи 3 и половина години безобразия, лобистко законодателство и несвършена работа...“

Звучи ли ви познато? Актуално? Вярно?

Абсолютно.

Не, не го е казал някой от ГЕРБ или Реформаторския блок... Казал го е Сергей Станишев в края на февруари миналата година. Но очевидно разчитайки на късата ни памет, днес неговата партия, която е все още на власт, върши точно същите безобразия.

Как по друг начин да наречем раздадените напоследък от правителството над 9 млн. лева? Особено много ме умиляват причините, поради които ДАНС и НСО получават съответно 3,6 млн. и 4 млн. лева. Първите, за да си купят автомобили?! Вторите – за неотложни разходи...

Вероятно ме налягат разни първосигнални мисли, но в държава, в която заради чиновническо скудоумие и пълно безхаберие, дъжд може да удави 13 души в два големи областни града и да потопи цели квартали, неотложна ми се струва само нуждата да им се помогне. Вероятно може и с автомобили, но за предпочитане са далеч по-простички неща – кофи, лопати, ботуши, но и техника, пари за ремонт на инфраструктура, на къщи и пр. 

Но явно не така разсъждава правителството.

Помощ за бедстващите хора от Варна, Добрич и Търново бе обещана. Е, преди това бе отпусната такава за Афганистан – 38 200 лева чрез МВР и БЧК, за почивка на деца от Украйна – 47 000 лева чрез Външно... Няма лошо и на тях трябва да се помага.

 Забравих - чисти 2 млн. лева получи и икономическото министерство за издръжка на търговските ни представителства в чужбина...

Тия милиони хвръкнаха изпод писалките на министрите през последните две седмици, когато вече бе станало ясно, че оставката е въпрос само на време.

#СПРЕТЕ СЕ БЕ!

Грехота е, след като почти преглътнахме купчината направени в последния момент  назначения в НСИ, Сметната палата, издигане на кандидатура за шеф на ООН, дори... Ами очакваната дупка в бюджета от 1 млрд. лева?

Послушайте Сергей Станишев!

Не опитвайте за седмица да свършите онова, което не успяхте за година!

Не взимайте заеми, не наливайте пари за мащабни проекти без конкурси, не назначавайте купчина другари, където не им е мястото (не забравяйте, че от едно назначение почна всичко), не променяйте закони, не правете заменки, не раздавайте милиони за „неотложни разходи“, не използвайте суматохата покрай КТБ, предизвикана с вашето дълбоко съучастие, не си мислете, че шоу програмите на разни „убийци“ ни разсейват дотам, че да не виждаме какво правите! Просто нямаме нужда от повече удари срещу икономиката, банките и финансовата стабилност.

Просто подайте оставка!

Ключови думи

Коментари

denim58

Браво, точно в десетката! Ама и аз се питам, ДО КОГА ще ги търпим, ДО КОГА?!

щонли

имам виза карта , която обслужвам редовно вече повече от пет години, но няколко пъти път забавях плащанията за не повече от два-три месеца и явно съм вече в регистъра на ненадежните платци, понеже ми отказаха кредит за 500 лв. А тези си раздавали милиони евро за проекти , кредити без обезпечения и нез да са върнали стари кредити. Докато банките не заработят за малкя човек, никога няма да се оправи страната ни. Обикновеният човек посмъртно не може да вземе кредит без тежко обезпечение, без поръчители.

д-р Пeтроff

Влезеш ли в Онзи списък,няма вадене.Преди 10 години бях него,а бях спечелил делото срещу банката.Писах на надзира в БНБ и пратих документи.Отговориха ми,че няма технология по изваждането от списъка.

Спас

Умно Аврамова.Браво, че споменаваш за неадекватната фигура Бокова.Пълно недоразумение за всеки човек завършил гимназия.Шеф на юнеското беше инспирирано от Кремъл, сета и ООН.Що не?

Анализатор

Мила, снежнобяла Мила, споменавате късата памет. Опитайте се все пак да си спомните кога беше сменен автопарка на НС. В края на краищата, когато пишете, бъдете обективна.

m.avramova

Да, пропуснала съм автомобилите за Народното събрание, моя грешка :) Защото писах за последните харчове. Но иначе сте прав през март беше обявено, че парламентът ще налее 1,2 млн. лева в 30 нови коли. И "снежнобяла" ми харесва, благодаря :)

Одобрявам

Одобрявам!!! Браво Мила!

Валериева

Че нямат спирачки управляващите, че са безочливи лъжци и крадци и много още други не положителни характеристики ги описват - факт е! Имам въпрос обаче - хубаво ще си подадат оставка, хубаво ще се назначат нови избори, но кой нов/ нова партия ще дойде на власт. Кои вече не сме ги видяли колко струват? Кои още не са загубили доверието ни? След оставката на сегашните освен разходи за нови избори, какво ще се случи? Къде ще е плюсът за народа?! Не е само до оставката.....

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.