Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Скъпи приятели,

Това е едно писмо до всички пострадали и посърнали след резултатите от последните парламентарни избори в родината. А резултатите са – победа за корупцията, мафията, простотията, тарикатлъка, егоизма, посттоталитаризма и мутрофилията. Съответно свирепа загуба за можещия, работещия, моралния, създаващия и изобщо всички потиснати разумни същества, населяващи заченатата ни в беззаконие демокрация.

С други думи – след четвъртвековни усилия се сдобихме с парламент, който може да ни доведе до пълен национален разпад, вечно олигархично управление, систематичен грабеж и оскотяване, превръщащо ни в неолитно общество.

Въобразявате си, че сте достойни и трудолюбиви, малко нещастни, но с блещукаща надежда. Въобразявате си, че все пак има някаква държавност, че сте почтен гражданин. Осъзнавате нещастието едва тогава, когато сте окраден, когато разберете, че съдът не дарява справедливост, когато детето ви изчезне, когато очаквате да бъдете лекуван или образован. Длъжен съм да ви предупредя, че оптимизмът и доверието са вредни за вашето здраве.

В случай че спазвате традициите на националното примиренчество, имате шанс за оцеляване. Ако сте на години – събирайте клечки в гората, изправяйте стари капачки за буркани, превръщайте полските джанки в ракия. Ако сте млад, спестявайте за чартърен полет. Търсят се берачи на краставици в Бавария, свинари в Андалузия, боклукджии в Калабрия, бояджии в Южен Уелс и винаги ще имате късмет да продадете първородната си рожба в слънчева Гърция.

А ако сте нормален, ако желаете да имате нормален живот там, където сте роден, ако обичате дома си, ако обичате близките си, ако…

Всъщност имате възможност за бъдеще, но ако го пожелаете. Но вие мразите политиката и политиците, те също ви мразят. Няма да гласувате, разочарован сте.

А те са очаровани и с помощта на „гласувалите“ ще бъдете обран и отново нещастен.

Харесвате жълти и дебели прасешки вестници, живеете в света на техните конспирации и модни тенденции, даже вярвате в техните метеорологични прогнози. Симпатични са ви физиономиите на криминални бандити, заченати с тиквено семе и аптекарски аспирин. Харесвате леля, която ви припомни, че демокрацията ви е отнела трабанта, а тя самата е била принудена да изпрати детето си в Америка. Мразите чужденците, защото се славим като гостоприемни, а чужденците предпочитат да са германци, но не и някога българи. Мечтите се въртят в социалните утопии на комуноподобните, азиатски, политически религии. Желаете ли бъдещето, което заслужавате?

Всъщност, място за отчаяние няма. Надеждите не са невъзможни, напротив, сега е моментът за революция на разума. Нещастието на мислещите може да разруши трагедията от реалността. Въпросът е единствено в желанието за единение на масата от почтени люде, останали в сиротата на своя интелект. Тук няма нищо невъзможно. Забравете разправиите, забравете омразата. Да, има личности, които вече не понасяме, ще ги помолим да останат настрана. Партии, които внезапно или постепенно намразихме, ще ги забравим. Безплодни политически въжеиграчи, ще се присмеем. Претенциозни сиви кардинали ще погребем в забвение.

Или казано ясно – сега, веднага, точно в този момент е необходимо ясно политическо обединение на всички достойни в нещастието си. На всички, осъзнали парадоксалното и криминално политическо статукво. На всички, пожелали бъдеще.

Това е напълно възможно.

Ако го пожелаете.

Ако превърнете омерзението в съзидание.

Ако пожелаете тържеството на разума.

Ако ви има.

ВМ

Коментарът е от профила на Велислав Минеков във фейсбук. Заглавието и подзаглавието са на Клуб Z. 

 

Коментари

Емил Станоев's picture
Емил Станоев
Емил Станоев

Малта !!!

Защо тиквите от герб са в Малта ?? Защо никой не пита ? Нали е важно да се прави правителство ? В Малта ли ще го правят ? Или по-точно са отишли там за да получат указания ??!! До каго правителствата на България ще се редят извън страната под менторството на други държави ???
kate pate's picture
kate pate
new

Точно за това гласуваме за

Точно за това гласуваме за ГЕРБ. Граждани за европейско развитие на България - това сме ние. Ние сме Европа и Европа е в нас. А вие кви сте и за кво се борите?
 's picture

tania kostowa

Защото

за теб са тикви, а за 1 240 000 души са партията, която искат да ги представлява и в Малта и навсякъде по света! А колкото до просълзеният професор = не тъжи, душко, ще има и други избори и ще можеш да избереш всеки от дружинката "крупни интелектуалци", които седят пред НС и се карат кой от тях е по-велик...
kate pate's picture
kate pate
new

Добър текст, много остроумен

Добър текст, много остроумен и забавен... Господ здраве да дава на Вежди още дълго време, та Минетков да ни радва с такива текстове.

Господин Лъжа.

Рашидов влезе в управлението като милионер. Всеки може да провери декларацията при постъпването му - публична е - http://register.bulnao.government.bg/2009y/053753AC-9621-42B5-B794-26EB8AA1032326011.xml Затова твърдението, че е станал милионер по време на първото си министерстване е откровена лъжа. От името на монополното положение на НИНКН да се говори за олигархия и мафия си е откровена наглост.
Злой Путин's picture
Злой Путин
Злой Путин

Драги прЕАтели,

на следващите избори имате шанс - да участвате в кампанията и да гласувате за някой, който ще има гласове в парламента и ще ви знае и ще ви представя. Жокер: това няма да са жълтопаветни софийски адвокати и други безработни.
 's picture

Бобо

Русофилистика

Абе измекяр ходи си там с генералите от ДС да рутите баби ....

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.