Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Политическият съвет на Реформаторския блок подава колективна оставка. Решението е взето днес, а в сряда ще е заседанието на широкото ръководство на коалицията, на което се очаква актът да бъде официализиран. Тогава ще се прави и анализ на изборните резултати. А те са, че "Реформаторски блок-Глас народен" остана извън 44-ия парламент с 3,06% от гласовете.

Политическият съвет бе избран на общия конгрес на Реформаторите преди парламентарните избори. В него влизат Петър Москов като безпариен шеф на кампанията, лидерите на СДС, ДБГ, БЗНС, БНД и няколко избрани делегати. 

На сбирката на "Раковски" 134 днес общият извод е бил, че изборният резултат е плод на разделението вдясно. "Дискусията кой носи повече или по-малко вина за това е няма особен смисъл", каза пред Клуб Z реформатор.

Утре на обед пък ще заседава Националният изпълнителен съвет на СДС. Очакванията са, че лидерът на партията и бивш икономически министър Божидар Лукарски ще подаде оставка от поста. В синята партия това е традиция - след загубени избори лидерът да се оттегля - така прави още Иван Костов през 2001 г, следван от Надежда Михайлова, Петър Стоянов, последно така постъпи и Емил Кабаиванов, след като синята партия остана извън парламента и през 2013 г.

Дали традицията ще бъде спазена, предстои да се разбере на сбирката. 

Партиите от РБ остават и без партийна субсидия, тъй като се явиха в коалиция и при това положение право на държавни пари имат само парламентарно представените формации.

Формално по закон синята партия би могла да загуби и централата си на "Раковски" 134, която е държавна, тъй като няма свои представители ниво в родния, нито в Европейския парламент, но засега това е само опция.

Коментари

Злой Путин's picture
Злой Путин
Злой Путин

Чал, рапъри

отивайте да пеете по работните места. Субсидийка кончилась, парламент кончился, местата по бордовете изстинали.

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.