Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

"Аз вече подадох оставка като председател на "Нова република" пред политическия съвет, а в близкия час ще подам оставка като председател на ДСБ пред националното ръкоодство на ДСБ". 

Това обяви Радан Кънев на пресконференция след изборния ден. "Нова република" получи около 87 000 гласа и остана извън парламента. Самият Кънев беше заявил, че ще направи това и преди изборите, ако формацията не успее на тях.

Кънев се извини на всички десни избиратели - общо около 290 000, които в 44-ия парламент остават непредставени заради разделеното дясно. И призна, че на тяхно място и той трудно би простил. Лидерът в оставка благодари "на всички хора, които подкрепиха "Нова република" и особено на тези, които работиха за "Нова република". По думите му в рамките на изборната кампания формацията е успяла да мобилизира двойно повече хора в сравнение с първоначалните прогнози, "което се смята политически невъзможно".

"Всеки, който е работил за "Нова република" на тези избори, трябва да е горд до края на живота си", заяви той.

Кънев поздрави и ГЕРБ за изборната им победа и констатира, че "без съмнение загубата на БСП е добра новина за България".

Водачът на "Нова република" каза още, че това, че подава оставка не значи, че се отказва от политиката и заяви, че се надява оттеглянето да е отваряне на път съм дясно обединение. На въпрос дали ще се кандидатира отново за лидер Кънев отвърна:

"Аз не съм театрален герой, не подавам оставки, за да ми ги отхвърлят след това, да се късат ризи и да се пъшка. В политиката има много начини да си полезен, освен като началник".

Кънев припомни още, че преди изборите е призовал лидерите и на останалите десни формации да се оттеглят и да не бъдат кандидати за депутати, за да може това да отвори пътя към обединение. Но не се прие. 

"Сега пак не сме депутати, но десните избиратели нямат представителство", заключи още Кънев.

Ключови думи

Коментари

Ей най-сетне се разкара този

Ей най-сетне се разкара този некадърник, сега обаче ако си изберат Атанас Атанасов - набеденият за генерал гном за председател той ще ги дозакопае по-бързо и от Радан. Дайте път на някой млад и необременен човек и може и да тръгнат нещата.
 's picture

Namesake

И кой е този "млад и

И кой е този "млад и необременен политик"? Вие ли?
 's picture

Namesake

И защо си мислите, че като е

И защо си мислите, че като е "млад и необременен" политик, дясното ще цъфне и върже? Според мен, младостта в политиката е признак по-скоро на наивност и неопитност.
kate pate's picture
kate pate
new

Радан вече си посочи

Радан вече си посочи наследник. Не го познаваме, но го представи като Марио Пича
 's picture

Бобо

зарзават

Добре си се кръстил , то и акъла ти е толкова , като на зарзават .....

Хаха

Какво, обиди ли се? Ей с тва пусто его, няма оправия. Същата работа като Бойко преди няколко месеца, ама той поне си знае, че пак ще го изберат и няма последици от това да прави цирк.
 's picture

Бобо

оставката

Достойна постъпка , сега се чака същото от Курнито .....
Злой Путин's picture
Злой Путин
Злой Путин

Защо?

Защо? След Кънев, няма вече ДСБ. Корни вдигна броя на гласовете от 505,000 през 2014, на 955,000. Това дори Костов не може да ги направи :)

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.