Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Писах преди време, че тези избори и изобщо всички избори, проведени при сегашната система и правила, няма да решат нищо, защото тези, които ще попаднат в парламента, не могат да правят реформи, а тези, които могат да правят реформи, няма да спечелят депутатски места.

Представителната демокрация и институциите не функционират, защото има тотално разминаване между продукта на изборите и скалите на приоритети и интереси на мнозинството хора - които искат корумпираните да влязат в затвора, реформите във всички системи да позволят развитието на страната да генерира повече богатство и неговото справедливо разпределение. 

Много неща знаехме - но това, което излезе като статия в "Уолстрийт Джърнъл" (WSJ) - вероятно най-авторитетното американско издание - надмина всички очаквания.

Знаех и съм писал за операция "Решетников" и за нейните отделни етапи, за целите, за изпълнителите. Но никога не съм предполагал, че неистовото желание на новата лидерка на БСП да влезе във властта "на всяка цена" ще я отведе до такива "висоти" на национално предателство. 

Разбира се в БСП нямат друг ход, освен да отричат изцяло и на едро участието си в изпълнението на плана на Кремъл. Както Нинова отричаше за срещата с Решетников. 

Дори когато се стига до гротеската някакъв пишман говорител на "новите" с основен стаж в "Дума" да твърди, че излязлото в "Уолстрийт Джърнъл" е българска работа и не отразява западните стандарти на журналистика!?

Това са стандартите му на възприятия - тези от вестник "Дума" - това и говори. Нищо, че под статията в WSJ има поне три други имена на авторитетни журналисти. Нищо, че извън всякакво съмнение статията покрива толково много различни аспекти и сюжети, че е изключено да бъде експромпт или дело на един човек. 

Всички факти в нея са проверени, защото за разлика от обединяващия ги кръг "А-спекто", всяка дума в тази статия е минала през критичния поглед на "правния отдел" на WSJ, за да бъде сигурно, че вестникът е защитен срещу бъдещи съдебни претенции за невярно съдържание.

Статията разкрива мащабна картина на корупция и опит за тотална подмяна на ценности и стандарти за морал и отговорност в политиката.

Най-важното разкритие - за този 30-страничен таен стратегически документ, който е връчен на Нинова - е направено с помощта на нашите контраразузнавателни служби. Значи имаме хора, които защитават страната си, но тези служители, разкрили операцията на руските тайни служби, просто са нямали никакъв шанс да видят действие в резултат на своята разработка. Началниците им, които са получили достъп до този документ, просто не са пожелали да работят с тази взривна информация. Със сигурност знаем, по силата на подчинеността в ДАНС, че тази информация е била предоставена на топ ръководителите в държавата, на прокуратурата, но от това не са произтекли никакви последствия. 

Най-вероятно, защото веднага след това е трябвало да последва изгонване на хората, които са връчили този стратегически наръчник на Нинова, както и мащабно разследване за държавна измяна и намеса във вътрешните работи, което на практика би изхвърлило БСП от реални шансове за добро представяне в парламента. 

Това, че Нинова се е съгласила изобщо да получи този документ, означава, че го е очаквала. Защото не си представяте, как някой случаен посетител влиза от улицата и връчва наръчник, по който следващите месеци ще се ръководите, без това да е част от по-голяма и предварително договорена схема. Значителна част от действията на Нинова и нейния екип по тази следа попадат под най-тежките квалификации по Наказателния кодекс.

Сделката като схема изглежда проста - Русия помага на БСП да спечели изборите, а БСП поема ангажимент да извърши определени действия в нейна полза.

Не е нужно да спекулираме особено, защото възприетите публични позиции по време на кампания покриват изцяло основни точки в стратегическия документ, които се посочват в статията на WSJ - и играта на социологическите агенции, които финансираха всички изследвания "със свои средства" и накрая се сетиха, два дни преди изборите да дадат по-реални проценти на подкрепата на БСП. И фейк новините, и особеното агресиране с теми от кухнята на Кремъл като свалянето на санкциите срещу Русия, СЕТА, и интересуващите ги енергийни проекти. Но това е публичната или видима част.

Мога с голяма доза увереност да направя "просветена" догадка, че са поети и ангажименти към Москва и по отношение на конкретни политики и инициативи по време на българското председателство на Европейския съюз. Именно в тази посока бяха предупрежденията на президента Плевнелиев преди да напусне поста.

Това, че Решетников отрича, че неговите хора са предавали подобен документ, не означава нищо - той отричаше и за ролята си в неуспелия атентат в Черна гора. Но фактите са си факти, и те се потвържадават не само от следстието в Подгорица и Белград, но и от спешната визита на Патрушев в сръбската столица, за да оправи кашата. Веднага след това последва неговото форсираното изпращане на разузнавача в заслужена пенсия в началото на ноември. Това е и стандартна реакция на професионална руска разведка, която отрича категорично и напълно, докато дойде помощ или указание от Центъра.

Многократко предупреждавах, че има безпрецедентна и мащабна руска намеса в изборите, при това много по-гротескна от всеки друг път, и нейния пик е предвиден за самите избори. Но, за този стратегическия документ - наръчник, нямаше да узнаем нищо, ако не беше американския вестник.

Самият факт, че WSJ се осмелява конкретно да се позове на този документ и на "пет източника", означава, че той има достъп до него, който може да му послужи ако нещата опрат до съд. Ако примерно Нинова и БСП кажат, че изнесеното не отговаря на истината, цели тяхната дискредитация и си потърсят правата в съд. Да, но знаят, че подобен документ има и, че ударът върху репутацията на БСП и върху цялата верига от Москва до София може да бъде съкрушителен. Включително да се стигне до забрана на партията.

Съгласуваната с Москва на Нинова и институциите /в забележителен синхрон/ реакция засега е да се отрича всичко и напълно. По почина на Ахмед Доган, който отрече очевидното, т.е. че писал и изпращал писмо на Ердоган.

От гледна точка на анализатора, има достатъчно косвени доказателства за съществуването на такъв стратегически наръчник за изборите - защото ако погледнете в ретроспекция, ценните указания на Кремъл се изпълняват буквално точка по точка.

Самият Бойко Борисов непряко потвърди за наличието на подобен документ.

Ние знаехме, при това със сигурност, че мащабната операция на Русия в България за подмяна на управлението и на елита е в ход, поне от по-видимата и част в края на месец февруари, когато Решетников излага първите си искания пред лидерите на българските партии. Смяната на Миков с Нинова също е част от тази операция, защото бившият лидер на партията е сметнат за не достатъчно амбициозен, агресивен и най-вече подготвен за мисията. 

След това идват събитията през юни при посещението и в Москва, заедно с Първанов. 

От тогава беше дадена и командата за усмиряването на Сидеров и за обединението на Патриотите, за да може да се мобилизира и обедини максимално националистическия вот, който винаги е бил резерв на Кремъл. В него е и двойната гаранция - Патриоти и ДПС като скрит партньор на БСП във властта. 

Познавам добре методите на действия на руските съветници по избирителните компании - тези които са написали наръчника на Нинова. Те са експерти, които са наети от руските служби. Не са типични разузнавачи, но вече са се специализирали като "висши офицери" по хибридни войни. Същите се използват от Кремъл за избори в самата Русия. 

Както в българския казус, така и във всички други, те винаги имат местни партньори. Не случайно в този контекст се активираха и Кънчо Стойчев и Андрей Райчев и последва фейкът с Галъп Интернешънъл и истинския Галъп в историята как българите предпочитали Русия пред НАТО.. 

Тези хора действуват професионално - първо пускат "новината" във второстепенни сайтове, която след това се подема от основните медии, когато е нужно и в Русия и така се активира цяла мрежа от свързани политици, медии, социологически агенции, партии, НПО - работещи в синхрон.

Такава бе схемата и с "новината" която второстепен сайт в България пусна, че сме поканили Ердоган на 3 март миналата година, след което беше подет от други сайтове, включително в Русия.
Вероятно няма да научите - но в България има постоянно присъствие от руски експерти или проруски български свръзки - които изпълняват функция много близка до тази на едновремешните комисари, чиято цел е да получават информация, да осъществяват текущ надзор и дават съвети. Има ги и към повечето ключови институции. 

Това прозира и в реакцията на "отговорните фактори" към статията в WSJ, която е скандал без прецедент в съвременнат ни история. Забележете, всички те са предупредени от самия вестник, като им е дадена възможност да опровергаят съдържанието и да дадат своята версия. Но са избрали да мълчат, координирано.

За да не остане и сянка от съмнение - миг преди публикацията, когато българските институции са знаели, че ще излезе подобна статия - всички в хор започнаха да повтарят мантрата - "няма руска намеса в българските избори", "няма руска заплаха за България".

Сякаш, за да докажат на Москва своята лоялност.

Не зная какво ще стане на тези избори, но след тази статия в WSJ България загуби много приятели на Запад. И отговорността за това не е на "омразните соросоиди или грантаджии", а на заговорниците, които бяха хванати "на местопрестъплението" с димящи пистолети.

Коментари

Аре...

"Сделката като схема изглежда проста - Русия помага на БСП да спечели изборите," а Санкин, Сашо-11 и Павел - да се разпилеят противниците им. Противниците, за които предварително са се погрижили да бъдат лишени от лидерство - "Изгубеното поколение на ДСБ" /Капитал/. Изборът днес е между, от една страна - "Голямата ми грешка беше, че не разцепих блока по-рано" - "Валутният борд да се премахне, независимо дали ще приемем еврото." и от друга - "Преходът започна с приемането ни в ЕС и постепенното налагане на европейски правила." - "Да направим закони, които да накарат червените барони постепенно да започнат да повръщат награбеното.". п.с. Цитатите са само по смисъл и авторите не са посочени съзнателно.
 's picture

Mark Watson

Всички мълчат

Русия е като дявола. Всички се страхуват от него и ги е страх да споменат името му. Има омера за Русия. Само Росен Плевнелиев я наруши и вече не е президент. Нещо е станало с българите след колониялиния период. Преди него строителите на Нова България ясно са посочвали Русия като източник на злото при все че руснаците и тогава са финансирали бунтове и политически убийства. Народ който се страхува в собствената си държава няма право на такава.
 's picture

Nikolai Nikolov

Русо робство

БСП,АВВ ,ОП и ДПС с помоща на Москва ще фалшифицират изборите за да се задълбочи руското робство в България.
Злой Путин's picture
Злой Путин
Злой Путин

Честито, доносник.

Как е новият кабинет на Герб, твойте колеги от ДС-патреотете и Марешки? Устройва ли те? Продажна сволоч още от петър-танчево време и до днес.
ognian  deyanov's picture
ognian deyanov
ognian.dey

Целта е постигната...

Целта е постигната в по мекия вариант.Сега се очаква ББ да свърши работата вместо Нинова.ПАТРИОТИ и съмишленици ще го прикриват. За нормалните хора остава да не спят, а да ги спрем.

Ох, пишел, значи, нашият, знаел,

а те, гражданите американци, така и не го прочели :) Какъв малшанс. Жив да го ожалиш писателя.

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.