Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Сергиите на „Славейков“ тихомълком намаляват. От ден на ден книжният пазар става все по-малък, а площадът все по-широк. Има още време до мащабната реконструкция в центъра на София, която ще обхване и емблематичното културно средище. Началото е през юни, а от Столична община все още не са обявили къде ще бъдат преместени търговците на книги междувременно.

Преди месец щандовете на „Славейков“ бяха около 60, а днес екип на онлайн Площада установи, че масите с книги са не повече от 30. Къде са търговците? Според Мариела Русева, причина за оредяването им не е една – някои са болни, а други са се преселили на едно по-добро място. Но основната причина за отсъствието им е, че наемът за сергиите не е нисък – 600 лв. месечно, и някои книгопродавци са се отказали от този „бизнес“.

На площада не знаят все още къде ще бъдат преместени, но сред предложените варианти предпочитат градинката пред хотел „Рила“. Не са наясно и какво бъдеще им е отредила Столична община след края на ремонта – например как ще се съберат на 15-е маси, колкото според проекта на Архитектурно-дизайнерска агенция А.Д.А. са им отредени. Според тях не е възможно да се препитават, ако книжният пазар е само през уикенда, както са решили в Общината. Затова събират подписи на клиенти търговията с книги да бъде всеки ден и след ремонта.

 

 

"Площад Славейков"

Ключови думи

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.