Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Казусът  "Йончева-Борисов"  е абсолютно отражение на това, което се случва в България. Не само в предизборен период. Един политик обвинява друг политик, после обвиненията се обръщат...

Елена Йончева обвини ГЕРБ, че краде. И сигурно има своите основания. Борисов обвини Йончева, че за (заради) нея са харчени държавни пари - милиони. В обвиненията му се преплетоха парите, които Елена е взимала от държавната телевизия, и някакви неизвестни пари, платени на службите. Заговори се за отвличания, сомалийски пирати, платени откупи... 

Засичала съм се в командировки с Елена на някои (не толкова опасни) места - в палатковия лагер на Майдана например. Тя е мой колега журналист и бих искала да я защитя. Абсолютно убедена съм, че журналистите не получават достатъчно пари, за да вършат работата си - не само като заплати, а като разходи, които са необходими, за да направиш качествен материал, да пътуваш, да се срещаш с хора, да проучваш, да разследваш и т.н. Абсолютно убедена съм, че българската държава и самите българи не си дадоха сметка, че когато искаш евтина журналистика, получаваш евтина журналистика. И се страхувам, че вече е твърде късно. Някои изкупиха журналистиката на безценица...и на кило.

Елена се опитваше да се справя с това - не знам как и не съм се интересувала. Обвиняваха я, че ползва връзката си със Станишев - по този повод преди години пак писах за нея, отговаряйки на един вече отдавна забравен депутат - Панайот Ляков май се казваше. Ляков изчезна някъде, Елена продължи да прави филмите си.

Бойко Борисов е в политиката ни вече 15 години. И е добре запознат с нравите в нея - хвърляш кал по някого, доовалваш го в перушина, и когато след години се окаже, че си излъгал, хората не помнят за какво става дума, помнят само оваляното в кал и перушина плашило... Самият Борисов би трябвало неведнъж да се е чувствал жертва на окалването, често се оплаква от това. И дори и да разчита на онова българско правосъдие, което се движи като болна от артрит костенурка, все пак някога истината ще стане ясна. 

И Елена, и Бойко Борисов вече са от едната страна - журналистите и избирателите са от другата. Но както в добрата журналистика, казаното трябва да бъде доказано. Борисов трябва да докаже твърденията си за похарчените пари. Елена Йончева трябва да докаже, че Борисов е крадец.  Иначе евтината журналистика и евтината политика ще станат норма. В една евтина държава.

Коментари

kate pate's picture
kate pate
new

-

Кой започна пръв? Йончева каза, че санирането било кражба. И не можа да посочи нито един конкретен пример. От там нататък Бойко я подведе и разчлени както само той може. Доказателствата имат значение само в съда и то при положение че е безпристрастен. В политическата игра важно е кой как и колко убедително ще интерпретира събитията пред избирателите.

Хм

"Йончева каза, че санирането било кражба." - Точно това е темата за дебат, но не между Йончева и кой да е от другите партии, а дебат между Йончева и подгласника и в листата на БСП. "Крадец ли е вторият в листата на БСП за Хасково? ... Потърсен за коментар Никола Динков не отрече, че фирмата му е участвала в търг за саниране на жилищен блок в Хасково и е спечелила, след което е подписал договор и предстои старта на дейностите. Не знам защо водачът на нашата листа Елена Йончева е казала това, но като човек, който от 25 години се занимава със строителство, не смятам, че санирането е кражба." - Дарикнюз Призивите за "лидерски" дебат между вождовете, Нинова и Борисов, са глупост за тези, които гледат към Европа. Защото в Европа на почит е екипността. Вождизмът е патент на Путя. Тъкмо затова призивът на Джамджиева ми изглежда още по-несъстоятелен. Който се напъва, да заведе дело и да си се съдят. Махленските свади не са политика.

А дали

хората се интересуват от това кой казва истината? След като стана ясно, че Борисов "ходатайства" за Мишо Бирата... какво стана, някой да си промени мнението, нещо да се случи?
kate pate's picture
kate pate
new

Тука са написани неверни неща

И Елена, и Бойко Борисов вече са от едната страна - журналистите и избирателите са от другата. ---------- Политиците и журналистите са от едната страна, избирателите са от другата

Читавите журналисти не са от

Читавите журналисти не са от страната на политиците. Те са от страната на избирателите.
 's picture

Zdravko Dunov

Йончева БЕЗУМНО ЛЪЖЕ, че не познавала продуцента си...

Продуценти и режисьори искат нова приватизация на Бояна филм Филмови продуценти и режисьори настояват да се прекрати настоящата процедурата за приватизацията на “Бояна филм” ЕАД. Тя е предпоставена и реално застрашаваща съдбата на българската филмова индустрия. Това се казва в отворено писмо до премиера Сергей Станишев, министъра на културата Стефан Данаилов, шефа на Надзорния съвет на Агенцията за приватизация Теодор Стоев, както и до ръководителя на Делегацията на Европейската комисия в България Димитрис Куркулас. Сред продуцентите са Георги Чолаков - "Геополи" ЕООД, Александър Методиев - "Радиовижън плюс" ООД, Пламен Войновски - Филмова компания "Брайт айдиас" и Росица Вълканова - "Клас" ЕООД. Те призовават да се открие нова, прозрачна процедура, гарантираща националните интереси и отговаряща на общата Европейска политика. 24 Октомври 2005г.
 's picture

Zdravko Dunov

Уважаема госпожа Джамджиева!

Читавите журналисти безусловно са голяма работа! Чест и почитания към читавите журналисти! Но на мен ми хрумна следният въпрос: Като как ли би трябвало да се възприема въпросът за ИСТИНАТА във Вашия интересен сайт при положение, че според неговите читатели Радан Кънев и Христо Иванов ще разполагат с абсолютно мнозинство в следващият парламент? Какво общо имат с ИСТИНАТА тези Ваши читатели, заради които Вие правите сайта? Ако читавите журналисти са при народа, то народът ли е във Вашият сайт и защо ли Ви предпочита някаква ... хм, леко маргинална част от народа? Титулуващият се за професор Слатински кога и как е ДОКАЗАЛ, че Борисов е простак и негоден да управлява държавата? Кой е управлявал по-успешно от Борисов? Що е истина? - ... потрил дланите си Пилат Понтийски...

Уважаеми господин Дунов,

Анкетата, за която говорите, не може да бъде контролирана от редакцията. Тя показва желанието на хората за кого да гласуват. Ако читателите ни са с десен уклон, не виждам нищо лошо в това. Както виждате, първите три места са заети от Нова Република, Да, България и ГЕРБ.
 's picture

Rhapsody of fire

Моля?

"Титулуващият се за професор Слатински кога и как е ДОКАЗАЛ, че Борисов е простак и негоден да управлява държавата?" Г-н Дунов - Какви нови доказателства са необходими, тепърва да Ви се доказва че Борисов е простак? След като няма нито едно доказателство за обратното?
 's picture

Krasimir Kabakciev

Г-н професор Дънов, Бг-учен, и г-н доцент Борисов, Бг-учен

Г-н професор Дънов, подкрепя горещо г-н доцент Борисов. Каквато науката, такава и политиката. Български от главата до петите.
Анонимен   's picture
Анонимен   
Анонимен 

Еваларката

едновременно и на двете амбразури го могат само в клуба.
 's picture

Георги Георгиев

Елена Йончева трябва да докаже, че Борисов е крадец.

Йончева никъде не е казала че Борисов е крадец! Каза, че процедурата е направена за крадене! Това е обществена тайна. Доказаха го инженерите в инвестиционното проектиране! Нещо което на дребно можеш да го намериш за 80 - 120лв., Лиляна го плаща 290лв.! Не я сваляйте до нивото на ББ - неморално е! Личен въпрос(за втори път): Защо ми се налага всеки път да влизам? В други сайтове(не зная по-умни или по-глупави са), но като вляза веднъж и ме помнят?

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.