"Не познавам въобще този човек, не съм имала други продуценти."

Това каза пред Клуб Z бившата журналистка и кандидат-депутатка от БСП Елена Йончева по повод обвиненията на продуцента Александър Методиев, според когото няколко предавания и един неин филм през 1993-95 г. са били финансирани от негова фирма, която пък е получавала за това рекламно време от БНТ.

"Винаги сама съм си била продуцент. Нищо не ми говори това име, и по снимката този човек никога не съм го виждала, даже потърсих в интернет", обясни Йончева.

На въпроса дали в действителност е имало такава схема, която според Методиев е била негово дело, за да не получава Йончева допълнителни хонорари, след като тогава работи за националната телевизия, Йончева заяви:

"Не, те затова си измислят, виждат, че всичко, което казват е лъжа, и сега започват да активират някакви хора, които не ги познавам. Това е някаква абсолютна помия, която смятат, че с всеки могат да направят. Извинявайте, че така се изразявам."

Тя каза още, че няма нищо общо с изброените от Методиев предавания -  "Вашата Ани", "Ориент експрес", "Улицата", освен "Репортер", името на нейната поредица документални филми, които сама е продуцирала като външни продукции и БНТ не е плащала за тях.

"Първо, никога не съм имала за спонсори държавни фирми. Второ - тези филми се финансират със спонсорски заставки, които аз намирам. Никога дори не съм се обръщала към държавни фирми, защото знам, че това може да се изтълкува по грешен начин", каза още тя.

И допълни, че "хора, които лъжат, трябва да са наясно, че в България има съд и те ще отговарят за лъжите си пред него".