Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Над девет десети от тиража на първия брой на вестник „Прас-прес“ са скрити някъде. Това заявиха на пресконференция издателите на новото сатирично издание. Журналистът Иван Бакалов, карикатуристите Чавдар Николов, Христо Комарницки и Чавдар Георгиев обявиха, че ще сезират Комисията за защита на конкуренцията, тъй като според тях голяма част от първия брой на „Прас-прес“ не е бил предоставен от дистрибуторите на читателите.

Първият брой на вестник „Прас-прес“ е излязъл на 1 март в тираж 10 100 броя, от които 10 хиляди са били във фирма „Национална дистрибуция“ и следите им се губят, казаха сатириците.

По думите на Бакалов „на възлови места, където има висок оборот на вестници в пунктове за продажба, вестникът или въобще не е доставен, или са доставени по един-два броя“. Главният редактор даде примери с читатели, които споделили, че вестникът не е бил доставен в подлеза на Софийския университет, а в подлеза на хотел „Плиска“ в София бил доставен едва един брой. До вечерта на 1 март издателите на „Прас прес“ получили съобщения и от други градове в страната, че новият вестник не се продава.

„За това посегателство над свободата на словото ще сезираме и всички възможни международни институции и организации, които наблюдават свободата на словото по света“, заяви Иван Бакалов.

На 1 март „Площад Славейков“ също имаше затрудения с откриването на „Прас-прес“. Екипът ни все пак успя да открие един брой – не в обичайната разпространителска мрежа, а на културно място, в „Дюкян Меломан“.

Площад Славейков.

Коментари

Анонимен   's picture
Анонимен   
Анонимен 

Не им разбирам проблема.

Правиш вестник с провокативно заглавие и даваш 90 процента от тиража за разпространение на фирмата на тоя, срещу когото е насочено заглавието. Защо?

Ама направо

От всички вестници точно този. Хубаво е да се брани прасето... за джоба.

...

Защото "тоя" държи около 95% от разпространението. Нямаш избор да го дадеш на другиго.
Антон Христов's picture
Антон Христов
А. Христов

ББ до ДП от 2003-та

А жълтите вестници на ДПС знаете ли какъв тираж реализират... 10 хиляди е нищо за тях. Друг е въпросът, че вулгарните карикатури няма да помогнат с нищо, а само ще освободят натрупалото се напрежение у недоволните българи срещу някой лев.
kate pate's picture
kate pate
new

Незнам. Нидялко също ревеше

Незнам. Нидялко също ревеше срещу ДП щото тоя отказал да му разпространява вестник Ретро. Имаше някакъв конфликт между тях. Ама тогава либерастите не ревахте - Цензура, Помощ, Убиват ни... Всеки може да си верва на каквото си иска. Аз лично не вервам че ДП е тръгнал да се занимава с тия малоумници. Правят си безплатна реклама или още по-лошо - това е поредното предизборно активно мероприятие.
kate pate's picture
kate pate
new

Тия пък не спряха да се

Тия пък не спряха да се правят на интересни. Това с цензурата нали вече го играха. Никой не им вярва на писъците и крясъците вече.
 's picture

Жени

Очевиден отговор

Очевидният отговор е, защото си идиот. А верният - защото всички разпространителски фирми са на тоя, срещу когото е заглавието. Ама то не може само глупости да се пишат по цял ден - трябва и да се мисли, и да се чете...
Анонимен   's picture
Анонимен   
Анонимен 

Ако Х., У., Имотните се бяхте

Ако Х., У., Имотните се бяхте организирали да ги разпродадете, вместо да "мислите" и да "четете" в клубчето, ДП щеше да е фалирал вече :)

Свободата на словото е вече

Свободата на словото е вече само по телевизия Алфа и вестник Атака

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.