Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Джеф Сешънс - главният прокурор и министър на правосъдието на САЩ, е разговарял два пъти в края на 2016 г. с руския посланик Сергей Кисляк, съобщи в. "Вашингтон пост".

Той обаче скрил за тези разговори по време на Утвърждаването си в Сената. При това бил питан дали е имало такова нещо, но е отговорил отрицателно. Изданието се позовава на неназовани служители на правосъдното министерство.

Една от срещите била частен разговор между Сешънс, който тогава бил сенатор, и Кисляк. Тя се състояла в офиса на сенатора през септември 2016 г. Именно тогава кандидат-президентската кампания в САЩ била обект на най-ожесточените кибератаки. Американските служби подозират за тях Русия. Те смятат, че така тя е помогнала на Доналд Тръмп да спечели изборите.

Другата среща между Сешънс и Кисляк била през юли.

По-късно Джеф Сешънс заяви, че никога не се срещал с никакви руски служители, за да обсъжда въпроси от предизборната кампания, предаде АП.

Изглежда обаче, че той все пак е говорил с представители на Москва, макар и по други въпроси, отбелязва "Вашингтон пост".

Главният прокурор е един от най-приближените хора на новия президент Доналд Тръмп. Той бе политически съветник на Тръмп по време на предизборната кампания.

Според говорителка на Сешънс той не е споменал в Сената за контактите си с Кисляк, защото те не са били свързани с предизборната кампания, какъвто е бил въпросът.

През януари оставка от поста си подаде Майкъл Флин - съветникът на Тръмп по националната сигурност. Повод бяха разкрития, че той неведнъж е говорил с посланик Кисляк и дори е обсъждал евентуална отмяна на американските санкции срещу Русия.

Нанси Пелоси - лидерката на демократите в Камарата на представителите, призова Сешънс да подаде оставка. Демократите обаче са малцинство и в двете камари на Конгреса.

Коментари

Анонимен   's picture
Анонимен   
Анонимен 

Цялата републиканска партия има

Както Никсън се проба да спечели с подслушване и както Роналд спечели със сделка с аятолаха, така и тоя път имаше разни врътки. И така ще бъде вовеки веков - атовете се ритат, магаретата го отнасят. А най-глупавите магарета като наш Роско се бутат в мелето :)

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.