Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Майкъл Флин, съветникът по националната сигурност на Доналд Тръмп, е подал късно снощи оставка, предаде Си Ен Ен.

Той напуска поста след разкритията за предупреждения от министерството на правосъдието към Тръмп за нерегламентирани разговори на Флин и контакти с руския посланик в САЩ. Смята се, че подобно поведение на Майкъл Флин може да бъде използвано от Москва, за да бъде той изнудван.

"Извинявам се на президента Доналд Тръмп и на вицепрезидента Майк Пенс", пишело в подадената оставка. Флин бил запознал "непълно" администрацията на Белия дом със съдържанието на водените от него телефонни разговори с руския посланик във Вашингтон. Обяснението му за неточната информация било, че "събитията се развивали много бързо".

През последните дни Флин не можа да убеди обществото, че в разговорите си с посланик Сергей Кисляк не е засягал темата за санкциите срещу Русия и не е обещавал да съдейства за свалянето им.

Съветник по националната сигурност на президента е една от ключовите фигури в екипа на президента. Майкъл Флин се задържа на него рекордно малко - около месец.

Генерал Кийт Килог, генерал Дйвид Петреъс и бившият вицеадмирал Боб Харуърд са възможните бъдещи съветници по национална сигурност, които да сменят Флин, посочва Си Ен Ен, позовавайки се на високопоставен източник от Белия дом.

Още вчера Белият дом изрази съмнения към политическото бъдеще на съветника по национална сигурност Майкъл Флин, съобщи прессекретарят на администрацията Шон Спайсър. По неговите думи президентът Доналд Тръмп „оценява“ поведението му след контактите му с правителството на Русия и скоро ще вземе решение.

Тези дни Майк Пенс след разговор с Флин публично обяви, че съветникът не е обсъждал санкциите с руския посланик – твърдение, което впоследствие се оказа невярно. 

Самият руски посланик днес ще бъде на работен обяд в Държавния департамент. Това става ясно от графика за деня на дипломатическото ведомство във Вашингтон.

Домакин на обяда ще бъде Том Шанън, и.д. заместник държавен секретар на САЩ. Събитието ще бъде при закрити врати и журналисти няма да бъдат допуснати.

Коментари

Анонимен   's picture
Анонимен   
Анонимен 

Оставката не е за "контакти с Кремъл",

а за това, че не е информирал началниците си пълно за характера на разговорите. И с израелския посланик да беше разговарял, пак щеше да му се случи същото, е с малко по-малко демократическа истерия.
 's picture

Бобо

тролпопълзновения

Клуб З няма отърване от прокремълски тролски попълзновения , що пара изсипва Ботокса не е истина , а руснаците пият Бояришник , жалка история .....
Анонимен   's picture
Анонимен   
Анонимен 

Няма отърване от хора, които обиждат

и драскат бълвочи не по темата. Вместо това, се трият участници, които са интересни за четене, но от чиито коментари лъсва фалша в правата линия на спонсора. Тъжно.

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.