Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

БСП ще поиска ревизия на дълга от 16 млрд. лв., гласуван от предишния парламент. Това заяви лидерката на партията Корнелия Нинова в началото на заседанието на Националния съвет днес. Искането ще бъде отправено писмено и официално до служебния министър-председател Огнян Герджиков. Служебното правителство вече направи една ревизия на свършеното от кабинета "Борисов" - 2.

"Ще го отправим писмено и официално до служебния премиер. Кога е взет, колко, при какви условия, с какви лихви, от кои банки и кои консултант", обясни лидерът на БСП.

Нинова отново заяви, че БСП е алтернатива на статуквото. И изтъкна, че двата основни стълба в политиката на ГЕРБ - магистралите и еврофондовете са рухнали. Според Нинова от ревизията се е видяло, че пътната мрежа не се поддържа, а обществените поръчки са нагласени.

"Ние предупредихме за това преди 5 месеца, те ни нарекоха лъжци. Досега излиза истината. Не строят магистрали, а нагласяват обществени поръчки, затова и качеството им е такова. А къде отиват парите на хората, ще разберем", заяви Нинова.

Тя припомни, че и при управлението на ГЕРБ са спирани европейски пари и припомни казуса с програмат за наука и образование.

Пленумът на БСП, който се провежда днес, започна с минута мълчание в памет на Васил Левски. Дневният ред включва 3 точки - доклад на лидера на БСП, утвърждаване на листите и разни, в която се очаква Нинова да предложи промени в Изпълнителното бюро на партията.

Пленумът на БСП ще се занимава с окончателното подреждане на листите на партията за парламентарните избори.

Проблеми с листите има в доста региони, като най-серизни те са във Видин, Варна, Пловдив, Ямбол и др. Цялата листа във Видин си направи отвод заради водача Филип Попов, тъй като според местните социалисти той няма авторитет в региона. Огромно е напрежението във Варна между Борислав Гуданов и Красимир Янков. Вторият бе пратен за водач в Добрич. Областният лидер Георги Андреев обаче миналата неделя не подложи на гласуване повечето от номинациите и Гуцанов и Анелия Клисарова отпаднаха от листата.

Преди началото на пленума Нинова заяви, че ръководството ще се съобрази предложенията на местните структури за листите. Единствената листа, която ще бъде подложена на гласуване е тази във Варна. Тя каза, че 56 от кандидат-депутатите на БСП не са членове на партията, но са обществени авторитети. Нинова призна, че има напрежение в партията заради листите, но това според нея е нормално.

Коментари

Анонимен   's picture
Анонимен   
Анонимен 

Глупости.

Дългът е взет изцяло по законен начин, както беше взет дълга на бай Тодор. Напомням на официалните наследници на БКП, че бай Тодор не беше гонен за тези дългове, а за някакво "незаконно" раздаване на апартаменти. Напомням и защо е така - законите на Републиката, приемани и с голямо участие на това, което днес е БСП, винаги са били на един принцип - за кокошка няма прошка, за мильон - няма закон. Това, което може и трябва да се направи от действително отговорна партия е да се поиска политическа отговорност от участниците в решението - на избори. Това не могат да го направят Герб, РБ, ПФ, АБВ, НРБ и "Да, България", защото те/лидерите им са участниците в заема с главна буква. БСП би могла, доколкото беше против, стига да го направи с правилната аргументация. Само дето няма да се случи, защото гарван гарвану око не вади, както Костовата Корнелия - Бойку. Щото след някоя-друга година може и нея да я попитат какво е правила като началник в ония големи държавни фирми...

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.