Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

“От името на президента Тръмп днес ви уверявам: Съединените американски щати са твърдо за НАТО и непоколебимо ще изпълняваме задълженията си към трансатлантическия алианс. САЩ са и ще бъдат вашият най-важен съюзник. Съдбините на САЩ и Европа са взаимно обвързани. Ще продължим да сме ви верни, имаме общо минало, ще имаме и общо бъдеще”, заяви днес вицепрезидентът на САЩ Майк Пенс, обръщайки се към европейците.

Той говори веднага след канцлерката Ангела Меркел от трибуната на Мюнхенската конференция по сигурността.

Относно настояването на Вашингтон най-късно до 2024 г. държавие от НАТО да заделят по 2% годишно от брутния си вътрешен продукт за отбрана Пенс заяви: “Настана време да се направи повече (за НАТО – б. р.).”

По повод критиката на Тръмп към съюзниците, че в рамките на отбранителния съюз липсва честно разпределение на разходите за отбрана, Пенс посочи:

“Докато не се осъществи договореното разпределение на тежестите, фундаментът на нашия съюз е застрашен.”

Очаквано Майк Пенс подчерта, че при президента Доналд Тръмп САЩ ще станат още по-силни, включително като военна мощ.

Подчертавайки, че американците били благодарни за десетилетното сътрудничество с европейците, Пенс отправи призив към Русия – да спазва договореностите от Минск и да се ангажира с деескалацията на конфликта в Източна Украйна.

Ораторът даде да се разбере, че американското правителство не възнамерява да променя политиката си относно санкциите. Отговорността била на Русия, макар да се търсели пътища за сътрудничество с Москва, каквото било желанието на Тръмп.

Пенс се присъедини към казаното от Меркел относно ключовата роля на съюзниците в битката срещу ислямизма. Тази заплаха непрестанно нараствала. САЩ били готови да дадат своя принос, но и Европа трябвало да се ангажира по-решително в този процес.

При президента Тръмп бюджетът за отбрана щял да се завиши. Тръм бил убеден, че му е нужна бойна мощ, а и бил решен “да прогони от света” ислямистите от “Даеш” (“Ислямска държава”).

Коментари

 's picture

blackwater

Този консултирал ли се е с

Този консултирал ли се е с Тръмп обществото в БГ преди да се врича във вярност.
Анонимен   's picture
Анонимен   
Анонимен 

Консултирал се е.

Колкото се бяха консултирали с Мокета за ония танкове - той разбра, че ще идват у нас първо от Ню Йорк Таймс. Даже братушките не бяха толкова нетактични :)
Анонимен   's picture
Анонимен   
Анонимен 

Между другото,

преписалият коментара не е чел речта на Пенс. Като махнем нищонезначещите лакардии, Пенс казва: САЩ няма пари да поддържа НАТО в Европа, затова или кихате, или си ... ..... НО! Гаранции, че САЩ ще върши работа след кихането няма. Демек, казва същото, каквото и Тръмп, но в още по-твърд тон. Наздраве и добре дошли в новия политически свят!

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.