Намерението на собствениците на футболния клуб "Левски" да прекръстят стадиона на клуба на "Vivacom Арена - Георги Аспарухов" отекна и в политиката. Лидери от "Нова република" - председателят Радан Кънев и доскорошните депутати Борис Станимиров, Петър Славов и Вили Лилков, написаха отворено писмо до ръководството на клуба и привържениците му с призив да не се посяга на името на легендата на синия тим Гунди и заявяват, че стадионът може да носи само името "Георги Аспарухов".

Ето и текста на писмото, подписано от четиримата:

Уважаеми левскари,

Като членове на парламентарния фенклуб на “Левски" от 43-ото Народно събрание, ние от "Нова Република" сме силно обезпокоени от разпространената информация за подготвяна смяна на името на стадион „Георги Аспарухов”.

Не приемаме, че сключването на рекламен договор между "Левски” и БТК е достатъчно основание името на легендарния футболист от синия клуб да бъде изместено от търговската марка и да присъства само като някакво допълнение.

Ние напълно съзнаваме, че това на практика са отношения между две частни дружества, но не можем да скрием огорчението си от такова действие.

„Левски” не е само акционерно дружество – това е нашият футболен клуб. Това е клубът на стотици хиляди българи от София и други градове, от различни поколения, от всички социални групи.

„Левски“ е клуб с почти 103-годишна история. Клубът носи името на Апостола на свободата и се гордее главно с две неща – на първо място, това са неговите привърженици, чието отсъствие от стадиона е достатъчно ясен протест срещу управлението на клуба в последните години; на второ място, това са историята и идентичността на отбора. Те са свързани с десетки достойни имена, които са давали радост на цяла България през годините.

Ние никога няма да забравим Георги Аспарухов – Гунди, който е близък до сърцето на всеки „левскар“ - гледали сме го, радвали сме се, плакали сме и го почитаме като най-голямата спортна звезда на България.

Гунди е в основата на нашия „Левски“. Не може неговото име да бъде превръщано в брошка към някаква търговска марка. Не може името му да бъде обвързвано с модела #Кой и фирмите му – за съжаление управлението на нашия „Левски“ бе въвлечено в този модел.

Затова днес се обръщаме към управлението на клуба и към стотиците хиляди левскари:

Не позволявайте стадионът на „Левски“ да носи друго име, освен това на Георги Аспарухов – Гунди.

Новината за прекръстването на стадиона на "Левски" бе съобщена от ръководството на клуба, чийто мажоритарен собственик е собственикът на БТК Спас Русев, преди два дни.

По принцип практиката стадион да носи името на спонсора на тима е широко разпространена в Европа. Няма обаче практика търговско име да се комбинира с име на човек, особено превърнал се в легенда за съответния отбор. 

Наред с тази новина дойде и втора - че Русев е прехвърлил част от акциите си на спортния директор на "сините" Даниел Боримиров. 

 
Съобщенията предизвикаха неодобрение и сред привържениците на "Левски" от тръст "Синя България". Те зададоха и 6 въпроса по случай промяната в собствеността на клуба.