Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

"Станах световна знаменитост по погрешни причини", заяви в интервю за изданието "Дейли колър" Майкъл Флин - подалият оставка съветник по националната сигурност на американския президент Доналд Тръмп.

Той бе принуден да се оттегли от поста си, който заемаше по-малко от месец, след като бе уличен в нерегламентирани контакти с руския посланик в САЩ Сергей Кисляк. Твърди се, че съветникът уверявал дипломата за евентуално скорошно вдигане на санкциите срещу Москва от страна на новата администрация във Вашингтон.

Интервюто е дадено часове преди оставката на Флин. Той твърди, че в действителност е обсъждал изгонването на 35 руски дипломати. Администрацията на Обама взе тази мярка заради обвиненията срещу Кремъл, че се е намесил в президентските избори в САЩ.

"Не беше за санкциите. Беше за 35-те момчета, които бяха изпъдени. Ето това беше в общи линии. Аз казах: "Вижте, знам, че се случи това. Ще проучим всичко." Никога не съм казвал нищо от рода на "Ще преразгледаме санкциите" или нещо подобно", заявява Флин.

Той твърди, че не е преминавал никакви линии в телефонния разговор с Кисляк.

"Ако това се бе случило, ФБР щеше да ме хване за гушата, а достъпът ми до секретна информация щеше да бъде отнет."

Флин се чувствал ужасно за това, че е поставил вицепрезидента Майк Пенс в неловко положение, като го е подвел. Пенс бе най-висшият представител на САЩ, който до последно отричаше твърденията, че съветникът е обсъждал санкциите срещу Русия.

"Не отвърнах на удара, защото не съм такъв човек. Аз съм зад кулисите. Винаги съм бил зад кулисите. Но това е смешно. Това е извън контрол. Превърнах се в световна знаменитост по всички възможни погрешни причини", заключава Флин.

Същевременно в. "Ню Йорк таймс" съобщи, че членове на предизборния щаб на Тръмп се срещали с агенти на руските служби преди президентските избори в САЩ.

Четирима бивши и настоящи американски чиновници твърдят, че за това свидетелстват записи на прехванати телефонни разговори. Контактите били неколкократни и били осъществявани през цялата 2016 г. От руска страна участвали и хора, които не са свързани със службите на Кремъл. Цялата тази информация била получена от спецслужбите на САЩ.

Контактите били прехванати горе-долу по същото време, когато изникна руската следа в хакерските атаки срещу сървърите на Демократическата партия. След това американското разузнаване започнало да проверява дали хора от щаба на Тръмп са били в сговор с Русия. Засега не са открити доказателства за такъв сговор, пише "Ню Йорк таймс".

Изданието не споменава нищо за съдържанието на разговорите. Споменато е името само на един човек. Това е Пол Манафорт - бивш шеф на предизборния щаб на Тръмп и съветник на сваления проруски президент на Украйна Виктор Янукович. Самият Манафорт коментира твърденията като "абсурдни".

Руският посланик в САЩ Сергей Кисляк бе на обяд в Държавния департамент за първи път след встъпването на Доналд Тръмп в длъжност, предаде РИА Новости. Домакин бе Томас Шанън - временно изпълняващ длъжността зам. държавен секретар.

Срещата бе при закрити врати и подробности не бяха съобщени. Още преди това обаче Кисляк заяви пред руски медии, че му предстои да обсъди подготовка на разговор между новия държавен секретар Рекс Тилърсън и руския външен министър Сергей Лавров. Тя може да се състои или в Бон, където от 15 до 17 февруари ще има среща на външните министри от Г-20, или на конференцията за сигурност в Мюнхен от 17 до 19 февруари.

Според Кисляк двете страни смятат да започнат подготовка за среща на президентите Путин и Тръмп.

Коментари

Анонимен   's picture
Анонимен   
Анонимен 

Много е весело как все още неуволнените

служители на Обамовата администрация ще цалат администрацията на републиканците дълго време, докато ония се организират да ги сменят. Злите езици разправят, че вече друг близък на оранжевия глупак, Райнс Прибус, също е на топа на устата за уволнение. Безкрайно слаб президент, сущий Рейгън.
 's picture

geg

Рейгън

беше слабичък, да. Като телосложение ;)

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.