Григор Димитров ще изиграе първия си мач на турнира "Гаранти Коза София оупън" в четвъртък, 9 февруари. Първата ни ракета започва директно от осминафиналите в надпреварата в столичната зала "Арена Армеец".

Турнирът от веригата АТП 250 за втора поредна година се организира в столицата, но през 2016-а Димитров не участва. Той не е играл пред родна публика от 2013 г.

Жребият за "София оупън 2017" е в събота от 15:00 часа, като Гришо е поканен на церемонията. Той е под №3 в схемата. Пред него са осмият в света Доминик Тийм (Австрия) и Давид Гофен (Белгия, №11), когото българинът срази в четвъртфинал на "Аустрелиън оупън". Те ще излязат на корта в сряда или четвъртък.

В София титлата си от миналата година ще защитава Роберто Баутиста Агут (Испания, №16 в световната ранглиста). Мачовете ще се предават по три канала на БНТ - 1, 2 и HD. 

Другите четирима поставени в схемата са Жил Мюлер (Люксембург), Филип Колшрайбер (Германия), Маркос Багдатис (Кипър) и Мартин Клижан (Словакия). Те ще играят в понеделник и вторник.

В турнира ще участват още трима българи, които получиха "уайлд кард" от организаторите. От тях 15-годишният Адриан Андреев ще трябва да мине през квалификации.