Служебният кабинет се зае веднага с казуса с машинното гласуване навсякъде, след като Върховният административен съд отмени решението на ЦИК за машинен вот в едва 500 секции на изборите на 26 март. Съдът бе сезиран от "Нова република".

"Министерският съвет уважава решението на Върховния административен съд за осигуряване на възможност за машинно гласуване в избирателните секции за парламентарния вот на 26 март 2017 г . Министерството на финансите ще изготви предложение за коригиране на план-сметката за парламентарните избори", съобщиха от правителствения пресцентър. 

Утре вицепремиерът Стефан Янев, който отговаря за организацията на парламентарните избори, вика на работна среща в Министерския съвет представителите на всички ангажирани с изборния процес институции и ръководството на ЦИК.

Засега не е ясно с колко ще набъбне нужният бюджет за вота. Преди дни правителството одобри първи вариант на план-сметка на стойност 29,9 млн. лв., но сумата не включваше машинен вот във всички изборни секции.