Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Природозащитници организираха протест пред Президентството тази вечер с искане Румен Радев да наложи вето върху Закона за концесиите, приет в последните дни на парламента.

Шествието стигна и до Министерството на околната среда.

"Основният мотив за приемането на новия Закон за концесиите е съобразяването с европейска директива. Тя изисква държавите-членки да вземат всички мерки, за да гарантират, че при изпълнение на концесиите икономическите оператори ще спазват строго задълженията в областта на екологичното, социално и трудово право. Това изискване го няма в приетия у нас закон. Той е разработен от частна компания, която има интереси в областта на консултациите за концесии", обясни Тома Белев от коалиция "За да остане природа в България".

От коалицията са притеснени, че има много големи неясноти по отношение обхвата и сроковете на концесия. С новия закон се отваря вратата за концесии над 50 г., което било срещу обществения интерес.

Протестиращите пред Президентството се обявиха против новото застрояване на Иракли, което се обсъжда, и поискаха забрана на строителството в т. нар. зона "Б" зад плажовете.

Някои издигнаха плакати: "Г-н президент, покажете мускул! За Иракли, за Пирин".

Имаше искания и за конкретни забрани за застрояване в зоната "Натура 2000" по Черноморието.

 

Коментари

Джибри дизатор 's picture
Джибри дизатор 
Хибридизатор

Като автентично-десен,

не мога да не изразя възмущението си от тази шайка отвън зелени, отвътре червени рубладжии-грантаджии, които постоянно слагат пръти в колелата на бизнеса и прогреса. Гората не се яде, дървопрегръщачи, без да се изсече и на нейно място да се направи поле за бизнес, което да се застрои и да генерира доходи. Не всички са като вас на путинско-соросоидна хранилка с лъжите за "спаси природата". За цялата наша нация няма грантове - хората имат нужда от автентично-дясна работа - експорт на дървен материал, слугуване на пияндете и побойници, които идват тук да си харчат социалните помощи и подкрепа за автентично-десния кипърски безработен Георгиус Георгиу. Изчезнете от пейзажа и оставете бизнеса да се развива. Вижте в австрийските алпи колко писти има. Печели, Банско! Мачкай, Це...

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.