Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Ако му бъде позволено, Доналд Тръмп ще превърне управлението на САЩ в диктатура.

Това заяви милиардерът Джордж Сорос пред изданието "Бизнес инсайдър". Той даде интервюто в Давос, където участва в Световния икономически форум.

"Тръмп е за друг вид управление, което противоречи на отвореното общество. Тази форма на управление е по-правилно да наричаме диктатура, а също и мафиотска държава", допълни финансистът.

В друго интервю - пред агенция Блумбърг, Сорос заяви, че около политическите намерения на Тръмп витае несигурност, която ще се отрази негативно на финансовите пазари.

"В момента несигурността е на най-високата си точка, а несигурността по същество е враг на всяка дългосрочна инвестиция. Затова не смятам, че пазарите ще се справят особено добре", смята той.

В отговор на въпрос каква позиция трябва да възприеме бизнесът по отношение на Тръмп Сорос препоръча "да се стои колкото се може по-далеч от него".

Той предположи, че действията на новия американски президент по косвен начин ще донесат ползи за Китай.

Тази вечер българско време Тръмп ще стане 45-ият президент на САЩ, след като положи клетва. Той бе подкрепен от републиканците и спечели изборите на 8 ноември 2016 г. срещу кандидатката на Демократическата партия Хилъри Клинтън.

Коментари

Джибри дизатор 's picture
Джибри дизатор 
Хибридизатор

Соросе, стига плаши гаргите

Републиканската партия може да се опита да наложи диктатура - ако й позволят 300 милиона въоръжени до зъби буци лой. Тръмп сам може най-много да свърши някоя работа на тревата пред белия дом.
 's picture

Kalin Todorov

Мъка

Боже, колко мъка има на този свят, боже!
 's picture

d-r Petroff

Драги ми Сорос,

време е да отвориш Отворено Общество в повече щати на САЩ.Както говори Тръмпеску,след него глобализацията и отворените общества ще са само спомен.
 's picture

Николай Николов

Дай боже да наложи диктатура

Дай боже да наложи диктатура и да избие всички ви, мръсни либерални свине.

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.