Поръчителите на предполагаемия компромат срещу Доналд Тръмп са по-лоши от проститутки, заяви руският президент Владимир Путин.

Така той коментира публикацията от миналата седмица на американското издание "Бъзфийд". Без да гарантира автентичността, то пусна документ от 35 страници, съдържащ компромат срещу новоизбрания президент на САЩ. Той бил съставен по поръчка на Русия от Кристофър Стийл - бивш служител на британските служби МИ6., който след публикацията изчезна.

Явно Путин е имал предвид същите онези проститутки, с които според компромата Тръмп се е забавлявал в московския хотел "Риц-Карлтън" през 2013 г. Твърди се, че двете жени дори уринирали една върху друга. В същата стая преди Тръмп спал Барак Обама, който в петък му предава властта в Белия дом.

"Тръмп се е занимавал с организиране на конкурси за красота. Трудно мога да си представя, че той се е срещал с девойки с понижено равнище на социална отговорност. Поръчителите на фалшификатите срещу Тръмп са по-лоши от проститутките, те нямат морални ограничения", коментира Путин.

Според него в САЩ продължава политическата борба, чиято цел е да бъде подкопана легитимността на Тръмп.

Преди да бъде огласен компроматът срещу Тръмп, Националното разузнаване на САЩ разпространи доклад, в който обвини Русия и лично Путин, че стоят зад хакерските атаки в САЩ. Според разузнаването целта е била Тръмп да спечели срещу Хилъри Клинтън.

Самият милиардер призна миналата седмица, че Москва може и да се е намесила във вота. Но категорично отрече тя да има компромат срещу него, защото няма нито заеми, нито бизнес в Русия.