Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Кремъл няма никакъв компромат срещу Доналд Тръмп, заяви пред ТАСС говорителят на Кремъл Дмитрий Песков.

Така той коментира публикациите на редица американски медии. Според тях ръководителите на разузнаването информирали миналата Доналд Тръмп за възможното съществуване на компрометиращи информации за него, събирана от руските служби в продължение на години.

"Това е абсолютна партенка, абсолютна фабрикация, пълни глупости. Това се нарича pulp fiction", каза Песков.

Песков използва английския израз в смисъл на „долнопробно и булевардно четиво“. В България изразът е познат от названието на американския филм, преведено у нас като „Криминале“.

Според Песков откъм качество тази "партенка" е съпоставима с останалата част на доклада, огласен миналата седмица.

Документът твърди, че руският президент Владимир Путин лично е замесен в хакерската атака по време на президентските избори в САЩ.

Днес пък редица медии в САЩ съобщават за съществуването на документ от 35 страници, съставен от различни бележки с дати от юни до декември 2016 г. Те са написани от бивш агент на британското контраразузнаване, който бил нает от политически опоненти на Тръмп и когото американското разузнаване смята за достоверен източник. Сведенията били събирани още от времето, когато Тръмп идвал в Москва като организатор на конкурс за красота.

Според медиите шефовете на службите в САЩ са представили на новоизбрания президент резюме на този документ в две страници миналата седмица. Това станало, когато те съобщиха данни от доклада си предполагаемата руска намеса в американските президентски избори.

Документите показвали, че предизборният екип на Тръмп и Русия са били в контакт по време на кандидат-президентската кампания. Американското разузнаване вижда в тях доказателство, че Русия е опитала да се сдобие с информации и за двамата кандидати. Но Москва избрала да разкрие само тези, отнасящи се за Хилъри Клинтън.

Малко по-късно сайтът "Бъзфийд" публикува сканирана версия на документа, като уточни, че не може да гарантира за автентичността му.

"ФАЛШИВИ НОВИНИ - ПЪЛЕН ПОЛИТИЧЕСКИ ЛОВ НА ВЕЩИЦИ!" 

Така реагира в туитър на поредните публикации Доналд Тръмп. (Съобщението му е изцяло с главни букви.)

 

 

Съобщенията за наличието на компромат срещу Тръмп в Русия са недостоверни, коментира Николай Ковальов - бивш шеф на ФСБ в периода 1996-1998 г. и настоящ депутат от Думата.

От сайта "Уикилийкс" заявиха, че са скептично настроени към твърденията на американските медии.

Коментари

Емил Станоев's picture
Емил Станоев
Емил Станоев

Поредната порция глупости от

Поредната порция глупости от Цру и хиларито ..още няколко дни и отиват в историята .
 's picture

geg

е

то и КГБ уж отиде в историята, ама, май, по-скоро я пише...
 's picture

Уточнител

КАКВО ДЪЛЖИМ НА РУСИЯ

Русия освободила България, твърдят „русофилите“. Подразбира се, че Цяла България станала изведнъж свободна (т.е независима и целокупна). Ами кого тогава освобождаваха 200 000 убити български войници през 5-те войни за нац. освобождение и обединение. Не освобождение, а разкъсване, унищожение и милиони бежанци донесе Русия на България: Русия откъсна Тимошкия санджак в началото на 19 в., за да го даде на Сърбия, пак тя даде на Сърбия Нишки и Пиротски санджаци в 1878. Кой даде Северна Добруджа тогава на Румъния - пак Русия. Кой се бореше най-последователно против движението за самостоятелна българска църква и кой издейства заточението на българските владици? Русия, чрез посланика си ген граф Игнатиев. Кой се бореше най-последователно срещу българското националноосвободително движение и кой окачи Левски на въжето?. Русия, естествено чрез посланика си ген граф Игнатиев. Кой провали Цариградската конференция 1877-78 и попречи да се създадат 2 български автономни области върху ЦЯЛАТА БЪЛГАРСКА ЕТНИЧЕСКА ТЕРИТОРИЯ (доказана с официален документ)? Пак Русия, чрез посланика си ген граф Игнатиев. Защото й беше нужна война, за да се легитимира отново сред Великите сили след Кримското поражение. Пак Русия, един ден преди това сключи с Австрия в Райхсщадт Споразумение, където черно на бяло пише, че няма да се създава голяма славянска държава на полуострова. Кой хвърли прах в очите на наивните българи за фантастичната "Санстефанска България"!? Естествено Освободителката Русия. Кой извърши преврат в Бълтгария и докара руски генерали за министри? Русия. Кой се бореше най-проследователно срещу Съединението? Русия (добре, че Британия ни защити). Кой насъска Сърбия да обяви война на България в 1885 и Австрия да я подкрепя? Пак Русия! Кой организираше заговори, бунтове и атентати в България след Съединението? Русия ! Кой организира фронта срещу България през 1913? Русия чрез сателита си Сърбия, чрез подтикване на Румъния и чрез манипулиране на русофилското правителство на Данев (тогава руският посланик казва на Пашич за България: "строшете й гръбнака"). Кой избиваше чрез бомбардировки мирните жители на Варна и Балчик 1915? Пак Русия. Кой окупира България с помощта на 5-та си колона - звенари и шумкари, през 1944 и кой ограби до шушка България? Да, СССР. Кой загради България от Европа и я върна 40 г назад? Пак СССР. Кой ограбва сега 1/4 от БВП на България, води хибридна война и насъсква срещу Родината националните предатели, потомци на АБпФК и слугите на АБпФК.? Отново Русия! Нужно ли е още?

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.