Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Компрометиращото досие срещу Доналд Тръмп е изготвено от бившия британски разузнавач Кристофър Дейвид Стийл, съобщиха вчера в. "Уолстрийт джърнъл" и сп. "Форбс".

Той е бивш агент на разузнавателните служби МИ6. След като ги напуснал, основал компанията Orbis Business Intelligence Ltd. Тя е базирана в Лондон  и за нея работят предимно бивши агенти на британските спецслужби. Компанията изпълнява деликатни поръчки на частни компании. 

Оглавяват я Кристофър Стийл и Кристофър Бъроуз.

52-годишният Стийл е изчезнал от вчера сутринта, твърди негов съсед пред в. "Дейли телеграф". И дори помолил комшията да се грижи за котката му, докато отсъства няколко дни. Съпругата и децата на Стийл ги нямало в дома му още от предишната вечер. Самият бивш агент изглеждал ужасен от нещо.

Медиите не са успели да се свържат със Стийл, за да получат коментар за досието, за което се твърди, че е подготвено на основата на докладни записки, съставени в периода юни-декември 2006 г.

58-годишният Бъроуз пък заявил, че "нито ще потвърди, нито ще отрече" причастността на неговата компания към изготвянето на този документ.

Orbis е създадена през 2009 г. и според информация в сайта й базира нейните твърдения се основават на данни и мнения на глобална мрежа от експерти и видни предприемачи. Тя провежда "операции по събиране на разузнавателна информация" и "трудни, често трансгранични разследвания".

През 1990 г. Кристофър Стийл бил назначен за втори секретар в британското посолство в Москва. По-късно е бил първи секретар в мисията на Обединеното кралство в Париж и първи секретар на външното министерство в Лондон.

Преди да стане диплромат, Стийл в продължение на 20 години е работил за МИ6. Той бил експерт по Русия и именно по тази причина бил пратен в Москва в качеството на шпионин.

Според в. "Таймс" Стийл познавал Александър Литвиненко - руският агент беглец, който бе отворен в Лондон през 2006 г. Великобритания подозира, че зад убийството му стои Кремъл и лично президентът Владимир Путин.

Другият съдружник – Бъроуз, също бил дипломат. Той е работил в Брюксел и Делхи.

Досието на Тръмп не е изготвено от американското Национално разузнаване, обяви късно вчера шефът му Джеймс Клапър. Службите нямат нищо общо и с изтичането на информацията за компромата. Преди това Клапър разговаря лично с Тръмп.

Новоизбраният президент даде прпсконференция, на която заяви, че Русия не може да има компромат срещу него. И изтъкна, че няма там нито бизнес, нито заеми.

От Кремъл също отрекоха да притежават компрометиращи сведения срещу Тръмп. Дмитрий Песков - говорителят на Путин, дори окачестви публикациите като "булевардно четиво".

Коментари

kate pate's picture
kate pate
new

Не само Путин разполага с

Не само Путин разполага с компромати срещу Тръмп. В мрежата е пълно с такива компромати. И какво от това. Това не пречи половината американци да изберат Тръмп пред Хилари. И то онази част от американците които живеят далеч от зоопарковете Лос Анжелис, Холивуд, Ню Йорк, Вашингтон... За сметка на това пък са добре въоръжени.

Eвропейската комисия ни готви

Eвропейската комисия ни готви ограничения за притежаването на оръжие в ЕС. Чехия засега единствена се противопоставя.

По-голям компромат от

По-голям компромат от управляващата ги след Рейгън политическа класа не виждам. Но те го виждат. На нас ни пробутват извадени от контекста уж "скандални" изказвания, уж "възмутени" морализации от актьори в ХОЛИВУД, частна структура, известна като център на моралността (и всички други добрини). Известно ни е какво стана между Мел Гибсън и Холивуд. Всъщност никой не ни казва, че американският народ МРАЗИ две места на тая планета: Холивуд и Вашингтон, както и техните кучета като MSNBC, CNN ...
 's picture

blackwater

Хора трагедията е пълна няма

Хора трагедията е пълна няма светлина в тунела да наречеш Лос Анджелис,Холивуд,Вашонгтон и Ню Йорк зоопаркове трябва да си егати профана и безмисления тип.
 's picture

смехурко

Не се ядосвай

Не се ядосвай! На това нищожество за това му плащат, да пише тъпотии.

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.