Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Американският сайт BuzzFeed публикува „изтекла“ справка от частна разузнавателна структура, която е работела за опоненти на избрания за президент на САЩ Доналд Тръмп. В документа, чиято автентичност засега не може да бъде потвърдена от американските медии, са описани срещи между представители на екипа на Тръмп и на руското правителство.

Доналд Тръмп коментира през Туитър кратко и само с главни букви:

„ФАЛШИВА НОВИНА – ТОТАЛЕН ПОЛИТИЧЕСКИ ЛОВ НА ВЕЩИЦИ!“

 

 

Изводът в доклада е, че правителството на Русия е „отглеждало, подкрепяло и подпомагало“ Доналд Тръмп от поне пет години и се възползвало от „личните слабости и сексуална разюзданост“ на бъдещия президент. Документите били изготвени от бивш британски разузнавач.

Решението на BuzzFeed да публикува доклада с „похотливи“ и недоказани твърдения предизвикаха буря сред медийната общност – дали това е етично?“, коментира „Гардиън“.

Британският вестник обаче се е свързал с представител на правителството на САЩ, който е определил източника като „напълно достоверен и добре информиран, който има репутация за добри контакти с Русия“.

Сенаторът републиканец Джон Маккейн публично се позова на доклада и го предаде на директора на ФБР Джеймс Коми още миналия месец, преди да бъде публикуван в медиите.

Докладът е от 35 страници, а изводите са, че Русия подкрепя Тръмп отдавна, но в същото време събрала достатъчно компометираща информация за него, за да може да го изнудва. Компромати били събирани отдавна и за Хилъри Клинтън. Цялата информация се контролирала лично от говорителя на Путин Дмитрий Песков.

В 35-страничния текст са описани в детайли много имена и срещи. От едната страна е представителят на Тръмп Майкъл Коен, а от другата страна са представители на руските служби. В края на документа се появява следния параграф:

„По отношение на практическите мерки, в Прага беше постигнато съгласие между двете страни да оттеглят „румънските хакери“ (вероятно базирани в родината си или в съседна страна в Източна Европа) и че останалите участници трябва да бъдат прикрити в Пловдив, България, където да изчакват. Относно плащането, сътрудникът на Иванов каза, че на участниците вече е платено от екипа на Тръмп и от Кремъл, въпреки че те изпълняват заповеди и са лоялни само към Иванов и неговия наследник, след като бе сменен от Путин във връзка с операцията срещу Клинтън в средата на август“.

Става дума за бившия началник на администрацията на президента на Русия Сергей Иванов.

Целия „изтекъл“ текст може да прочетете тук.

Коментари

Martin Martinov's picture
Martin Martinov
САМОсеПИТАМ

А GUCCIFER що не са го

оттеглили???? Осъдиха румънски хакер на 52 месеца затвор в САЩ 1 септември 2016 .. " Румънски хакер с прякор "Гучифер", който допринесе за разкриването на частния имейл сървър на Хилари Клинтън докато тя бе държавен секретар, бе осъден на 4 години и 4 месеца затвор от федерален съд в Александрия, щата Вирджиния, предаде Ройтерс. През май 44-годишният Марсел Лазар се призна за виновен по обвинения, включващи неразрешен достъп до защитен компютър и кражба на самоличност." И що ли в публикациите - дори в САЩ, румънските хакери са БЕЗ КАВИЧКИ?? И вече ЧЕТВЪРТИ месец от присъдата на Лазар - GUCCIFER, няма доказателства, че е агент на Путин..То той дори и интервюто си преди 15 дни по FOX NEWS не казва нищо по въпроса.. За някакви идиоти в САЩ говори..
 's picture

d-r Petroff

Копнеш ли в гомната,

веднага заблестяват петолъчки.... Така е с Империята на злото....и нейният император....
kate pate's picture
kate pate
new

Винаги съм си знаел, че най

Винаги съм си знаел, че най-гнусните производители на фалшиви новини са соросоидите.
 's picture

geg

Демек:

"соросоидите" могат да произвеждат фалшиви новини, а режимът на Путин - ни в коем случае. Нефелен ли е, що ли?
Iliya Popov's picture
Iliya Popov
iliya

Кои са

Кате Пате, кои са бе джанъм тези соросоиди? Всички говорят (най-вече у нас) за тях, но никой не ги е видял и никой не ги споменава по име!

Ню Йорк таймс отнесе калъчката

Идва ред на Вашингтон поуст. Ню Йорка таймс зацикли с рекламите и трябваше да пусне под наем етажите в небостъргача си в Ню Йорк. Заавлиите от всички отдели са се събрали на един етаж. Съдете сами кой бълва фалшиви новини и спеше суперлативи за баба Хилка. На американците им писна да ги водят за носа и им извадиха червен картон. Няма реклами, няма и абонамент.

Унгария замисля да затвори фондации на Сорос

Това е в новините. Явно и в родината му са го усетили, че действа като международен аферист. Тук в Щатите Сорос продължава да изсипва тонове пари срещу Тръмп и републиканците. В мрежата имаше видео, което доказа пряко връзката между анти-тръмп протестите и Сорос. В Чикаго бе платил за десетки автобуси да закарат "недоволните" в центъра за поредно сборище. Сорос е много по-опасен за демокрацията от Путин. Защото има повече пари от него и е готов да саботира навсякъде.

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.