Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

УЕФА обяви, че вади за три години от европейските клубни турнири отбора на "Партизан" (Белград) заради нарушаване на финансовия феърплей. За "гробарите" играе Валери Божинов.

Санкцията е в сила до сезон 2019/2020 включително.

"Черно-белите" ще платят и разноските в размер на 3000 евро, но това е най-малкият им проблем. Балканският гранд е традиционен участник в турнирите, играл е в Шампионската лига. Клубът официално обяви, че ще обжалва санкцията пред Арбитражния спортен съд в Лозана. Според специалисти в спортното право обаче шансовете за успех не са големи.

Правилото за финансов феърплей бе въведено през 2011-а и оттогава паднаха доста глави заради нарушаването му. Обхваща цялото счетоводство на един клуб, като се почне от изрядност на документите и се стигне до дългове към треньори, футболисти, служители, мениджъри и т.н.

Българските "Левски" и ЦСКА бяха наказани от УЕФА, съответно през 2014-а и 2015 г. "Сините" - заради това, че разходите им надвишаваха приходите. А "червените" заради прословутите борчове, коствали фалита на клуба през миналата година.

В случая с "Партизан" са нарушени и двата гореспоменати параграфа, поради което наказанието е толкова тежко.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.