Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

АБВ са имали предимно положителна роля в българската политика през последната година. Такава равносметка направи лидерът на партията Георги Първанов пред радио "Фокус". Като особено успешна той посочи пенсионната реформа на Ивайло Калфин. И отбеляза, че АБВ разумно са оттеглили подкрепата си за правителството.

"Както се вижда, сякаш сме били прави, защото месеци по-късно правителството катастрофира - получи една много тежка негативна оценка на референдума и на изборите. Така тълкувам резултатите от президентските избори. Не загуби толкова г-жа Цачева, колкото загуби ГЕРБ и политиката, която провежда", заяви той.

Бившият държавен глава, който обяви наскоро намерението си да подаде оставка като лидер, обеща, че партията не остава без него или другите в ръководството като Румен Петков и Калфин.

"Нещо повече, аз ще работя много по-мощно, но ще насоча енергията си към реалната политика и към това да помагам в структурите, в правенето на предизборна кампания и ще се занимавам с по-малко организационно-техническа работа, която е присъща на председателя", обясни той.

На въпроса какъв трябва да е новият лидер, Първанов заяви:

"Той със сигурност трябва да бъде млад, енергичен, високообразован. Това е характеристиката - генезисът на АБВ и новият лидер не може да бъде по-различен в това отношение. Със сигурност младият и нов лидер трябва да бъде по-радикален."

Той добави, че иска повече време за себе си и семейството си.

"Има много книги, които през годините съм събирал и искам да започна да ги чета. Надявам се да имам достатъчно време за това. Има книги, които искам да напиша, защото има много неща, които бих искал да разкажа за българската политика. Не толкова като мемоари, колкото за изследване за онова, което се случи в българския преход, за онова, което не се случи – за равносметката на този нелек период в историята на България", каза лидерът на АБВ.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.