Лидерът на АБВ Георги Първанов не напуска политиката. Напротив, продължава да работи за проекта АБВ. Това заяви той пред Клуб Z, след като днес  сайтът Epicenter.bg обяви като "мълния", че експрезидентът напуска лидерския пост и политиката - бързал "да свие знамена",  защото след провала на президентските избори било ясно, че шансовете на АБВ да влезе в следващия парламент са нулеви.

"Да, ръководството на партията ще отстъпи една крачка назад - наистина е редно млади хора да поемат партийното управление.  Виждам, че има нагласа и очаквания за промяна, хората искат нови лица - изборът на президент го доказа, поясни Първанов - Нямам никакво намерение да напускам политиката, напротив - това е част от нея. Така давам знак, не искам да казвам пример... Това е жест, който изразява моето разбиране за политиката".

На въпрос на Клуб Z смята ли, че непознати за широката публика лица имат шанс да развият партията, Първанов отговори: "Когато преди 25 години станах член на Изпълнителното бюро на БСП, от 500 души в залата ме познаваха двама."

Това не било лична прищявка, поясни той, днес тази идея е обсъдена от партийното бюро и е получила пълна подкрепа. Румен Петков и Ивайло Калфин също няма да са зам.-председатели, очаква се те да укрепват парламентарната група в един бъдещ парламент. 

Клуб Z потърси за коментар и зам.-председателя на партията Румен Петков. Според него със сигурност и тримата -  той, Калфин и Първанов - остават в ръководството на партията.