Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Известно е името на българина, който ритна в гръб жена в берлинското метро и ѝ причини тежка телесна повреда. Идентифицирани са всичките четирима от групата – българи с роднинска връзка помежду си.

Това съобщи днес говорителят на прокуратурата в Берлин Мартин Щелтнер.

Все още главният заподозрян не е задържан. Пазителите на закона изхождат от това, че той вече се намира в България, където се укрива. Предстои правна процедура за отправяне искане към София да предаде четиримата българи на Германия. Според събраните досега доказателства единият ще отговаря за нанасяне на тежка телесна повреда, а останалите трима за неоказване на помощ на пострадалата жена.

Да припомним случая

Привечер на 27 октомври четирима млади мъже слизат в метрото на станция “Херманщрасе” в берлинския квартал “Нойкьолн”. Пред тях е млада жена. Един от мъжете я рита силно в гръб. 26-годишната германка губи равновесие, пада по стълбите и чупи ръка, има и наранявания по лицето.

Мъжете спокойно напускат метрото. Преди това един от тях се връща и със завидно спокойствие взима изпусната на стъпало от насилника бутилка бира. Всичко това е записано от камера в метрото.

Трагедията стана известна едва в четвъртък, 8 декември, след като беше публикувано видеото. То беше показано по всички тв канали, както и в печатните медии. Тогава от прокуратурата обясниха голямото закъснение с аргумента, че публичност на записи се дава, едва когато са изчерпани всички други възможности за разкриване и залавяне на извършителя. Решението за публикуване на снимков или видеоматериал се взима от съд.

Така в понеделник тази седмица беше разпознат мъжът, прибрал бутилката. Той се оказа българин и бе задържан само за 24 часа поради липса на доказателства, че е участвал в заговор за извършване на престъпление. Приема се, че нападението е било извършено спонтанно. Вчера българинът беше освободен от ареста.

Дали той е назовал имената на останалите трима, засега се пази в тайна.

След като е бил освободен от предварителния арест, полиция отива на адрес, на който са се регистрирал основният заподозрян, но от него няма и следа.

Ако съдим по първите съобщения на прокуратурата, че издирваният няма адресна регистрация в Берлин, може да се предположи, че адресът е в околностите на германската столица.

Със сигурност прокуратурата в Берлин вече знае точните имена на четиримата българи, както и адресните им регстрации у нас.

Във всички случаи, рано или късно, четиримата наши граждани ще бъдат изправени на съд. Главният обвиняем ще отговаря за нанасяне на тежка телесна повреда, останалите за отказ да окажат помощ на жертвата.

“Това е особено опасно и застрашаващо живота поведение. Можеше да има и по-трагичен изход”, заяви днес говорителят на прокуратурата Мартин Щелтнер.

Коментари

Jack Daniels's picture
Jack Daniels
Jack Daniels

Сигурен съм, че

Сигурен съм, че кометентионите власти в Германия ще установят кой е извършителя, но също така съм сигурен че той оттдавна вече не е в Германия а се е "скрил" в България и едва ли ще бъде предаден. Също не бих се учидил ако в последствие "героят" се окаже някой "патриот" от породата "Сидерова каракачанка"
Jack Daniels's picture
Jack Daniels
Jack Daniels

Свъщност по-правилното

Свъщност по-правилното наименование на породата ще е "Руска Сидерова Каракачанка" ​
 's picture

d-r Petroff

Прав си колега,но мисля,че по-точно ще

бъде "Руски" да е пред патриот,като второто да е в кавички. Руски "патриот" от .....Не не съм прав. Когато патриота е руски не може да е в кавички. Кавичките са за българските патриоти.
Кметът на Симитли's picture
Кметът на Симитли
смях на парцали

Патриотично ми

е!
 's picture

Nikolai Nikolov

Циганията

Може да е български гражданин но не и българин, а циганин , турски циганин или руски агент ,каквито ги има в българия.
Лаборант Ваню's picture
Лаборант Ваню
Лаборант Ваню

Между тебе и циганина няма

Между тебе и циганина няма разлика.
 's picture

Vs Panchugov

Интеграция А?

Нали ни даваха акъл как да интегрираме мангалите в България. Те защо не са ги интегрирали там тези човешки подобия, а сега мрънкат, че били българи. Болната лесбийка Меркел и нейната малоумна политика
 's picture

Димитър Димитров

Наказанието

Наказанието трябва да е скопяване за такива индивиди . Изобщо мъжете ,които упражняват физическо насилие дори когато е отговор на вербална агресия, трябва да се скопяват . Побойниците , агресивните типове не трябва да оставят поколение . За тях скопяване и робство .
Лаборант Ваню's picture
Лаборант Ваню
Лаборант Ваню

Мале, какъв гняв, какво нещо тука!

Ще си каже човек, че е в някаква сбирщина на благородници и жентълмени. А реално, гражданчето е продукт на "демократичната" ви България, в която цари слободия и безнаказаност и всичко може. Вие скачахте по площадите и се бунтувахте срещу "милиционерщината" и за "свобода" да не ви правят забележки. Това са плодовете на вашия "бунт" и на вашето "свбодолюбие".

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.