Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Европейските финансови министри днес се споразумяха дейността на Европейския фонд за стратегически инвестиции (ЕФСИ) да бъде продължена с две години, като той мобилизира допълнителни 185 милиарда евро до общо половин трилион евро инвестиции в икономиката на ЕС до 2020 г.

Досегашният план за фонда, известен като "План Юнкер" на името на председателя на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер, предвиждаше ЕФСИ да гарантира частни инвестции в европейската икономика от 315 млрд. евро от 2015 г. до 2018 г. включително.

За първата година от работата на фонда са одобрени инвестиционни проекти на обща стойност 154 млрд. евро в 27 държави-членки в подкрепа на 376 000 малки и средни предприятия, съобщи Съветът на ЕС.

С внесения си капитал от европейския бюджет Европейската инвестиционна банка и ред държави-членки ЕФСИ осигурява гаранции по кредити за частни проекти в рискови сектори на икономиката като инфраструктура, енергетика, високи технологии.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.