„Политиците и сегашният парламент не се съобразяват с решенията на собствения си началник - суверена. Какво да ви кажа? Какво да направя - да се запаля ли?!... Аз нямам партия.“

Това попита шоуменът Слави Трифонов днес, обяснявайки на журналисти, че прави всичко възможно резултатите от референдума да влязат в сила. Тв водещият разговаря с главния прокурор Сотир Цацаров. И излезе видимо удовлетворен след продължилата почти един час среща в Съдебната палата.

Пред медиите Трифонов повтори, че темата на разговора им е бил референдумът и нарушенията, за които тв водещият и екипа му са подготвили цяла папка и са я внесли при Цацаров.

„Давам ви пример с това, че има 350 000 плика по-малко. А в закона се определя, че пликът се брои при референдум - каза Трифонов. - Раздадени са 350 000 плика по-малко по време на изборите."

Коментарът му бе по повод недостигналите почти 13 000 гласа, за да стане референдумът валиден. И обяви, че "капанът е заложен предварително". Той назова и кои са залагали капаните - ЦИК и политическата класа. 

„Само си представете от една страна 3,5 млн. души и тези 12 000 гласа. Колко са 3,5 млн. и колко са 12 000? И, ако бяха 3,512 млн. сега въобще нямаше да го водим този разговор“, добави шоуменът.

На журналистически въпрос – дали е наясно, че е невъзможно за предстоящите извънредни парламентарни избори правилата да бъдат променени, Трифонов отговори:

„Не, не съм наясно. Мисля, че има достатъчно време тази промяна да се реализира. Политическите партии нямат желание да го направят, което ги поставя в една интересна ситуация."

И обяви, че "няма никакви намерения" от името на 2,5 млн. души, които ясно са гласували за мажоритарна система, да се съгласява на смесена.

Според него партиите правят всичко възможно, за да блокират въвеждането на мажоритарния вот. Трифонов каза още, че прави всичко, което е по силите му – част от което е и днешната му среща с Цацаров. А на въпрос какви ще бъдат следващите му стъпки, той с усмивка цитира бившия премиер Симеон Сакскобургготски, че ще каже, „като му дойде времето“.

Тв водещият допълни, че се оказало, че...

"С г-н главния прокурор сме на много близки позиции по отношение на това, което се случва и в държавата и по отношение най-вече на референдума.... Той е съгласен с всичко това, което се случва като поведение, като отношение и мисля, че до няколко дни ще бъдете информирани от него за неговата реакция."