Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Лидерът на ДОСТ Лютви Местан явно е избрал да общува в публичното постранство като пише всеки ден или поне през ден по едно отворено писмо. Днешната епистоларна творба на Местан, известен с езиковите си умения, е посветена на изясняването на истината около твърденията на лидерката на БСП Корнелия Нинова и на ген. Решетников. Двамата през медиите твърдят различни неща по въпроса дали Нинова е съгласувала и обсъждала с Москва кандидатурата на Румен Радев за президент през август 2016 г. В четвъртък лидерката на БСП направо заяви, че руският генерал, анализатор и т.н. не казва истината: "Решетников лъже, разбира се", каза тя в тв интервю.

 
Българското общество трябва да знае кой лъже, зове днес в отворено писмо Местан. То е адресирано до президента, премиера, председателя на НС.
 
Ако лъжкинята е Корнелия Нинова, то въпросът, който стои включително пред избирателите на БСП, е може ли лъжкиня да оглавява партия, която има претенция за властта. А въпросът, пред който е изправено цялото българско общество, е може ли лъжкиня да управлява България. Ако обаче лъжецът се казва Решетников, ние сме изправени пред не по-малко сериозен проблем, пише Местан.

Според него всички се снишават по тодорживковски пред Кремъл, а националната сигурност на България е тежко застрашена. "Едно правителство, което уважава честта и достойнството на своя народ, дължи най-малкото протестна нота до Кремъл, откъдето да се иска отговор на въпроса дали директорът на РИСИ представя официални позиции на Москва", смята лидерът на ДОСТ.

Ето и текста на цялото писмо:

„Червеното таке падна, келят се видя.“ Това е опит за буквален превод на турската поговорка „takke düştü, kel göründü“.

Припомняме Ви я по повод на отчаяните опити на председателя на БСП г-жа К. Нинова да отрече безспорната руска намеса чрез генерал Решетников – директор на РИСИ, във вътрешната политика на България и в избора ни да бъдем европейска и натовска държава. Скандалът придоби театрални измерения след твърденията на г-жа Нинова, че ген. Решетников лъже за разговорите си с нея. Безспорно е, че някой лъже.

Българското общество трябва да знае кой.

Който и да лъже, несъмнено са необходими адекватни действия. Освен ако след 27 години от формалното скъсване с комунистическия режим не сме изработили екзистенц минимум демократични рефлекси като нация.

Ако лъжкинята е Корнелия Нинова, то въпросът, който стои включително пред избирателите на БСП, е може ли лъжкиня да оглавява партия, която има претенция за властта. А въпросът, пред който е изправено цялото българско общество, е може ли лъжкиня да управлява България. Ако обаче лъжецът се казва Решетников, ние сме изправени пред не по-малко сериозен проблем.

Ако вярваме на Корнелия, че лъжецът е Решетников, то какви биха били целите на Решетниковите лъжи пред Царьград ТВ и пред Георги Коритаров в ТВ плюс. Защо му е да лъже, че в разговори с Корнелия Нинова е поставил въпроса за излизането на България от НАТО като въпрос номер две (номер едно е Радев да стане президент) за след парламентарните избори? Тук само ще маркираме някои от възможните изводи.

Или става въпрос за имперска арогантност, на която последна грижа са българските марионетки и те могат да бъдат осветявани; или, което е още по-злокобно, осветените затова са осветени, защото не са истинското оръжие в имперските амбиции на Москва, а най-тривиален камуфлаж за прикриване на същинските довереници – крайните националисти от ПФ и Атака, идеолозите на големия енергиен шлем от АБВ, анализаторите от Сараите; или … Спираме с предположенията, защото е безкраен инструментариумът на пропагандната и хибридна война на Путинова Русия срещу България, Балканите, ЕС и НАТО.

В прав текст Решетников признава, че Русия има стратегия да отклони България от нейния геостратегически път, като я извади от НАТО. Това е намеса не просто в суверенитета на България, а на НАТО като цяло. Отказвам да мисля, че сме „бездушно стадо“ или „пета колона“ на Москва, за да не предприемем спешен, задължителен, адекватен, демократичен и институционален отпор. Кой да го даде? Премиерът е в оставка, президентът е към края на мандата си. Чуват се отделни анализаторски гласове, но партиите мълчат. Всички вкупом се снишават по тодорживковски пред Кремъл.

Националната сигурност на България е тежко застрашена. Едно правителство, което уважава честта и достойнството на своя народ, дължи най-малкото протестна нота до Кремъл, откъдето да се иска отговор на въпроса дали директорът на РИСИ представя официални позиции на Москва. Съобразно отговора минимум Решетников ще е персона нон грата, без възможност за февруарски или августовски посещения в нашата страна. Къде такава смелост в правителство, което, вместо да се превърне в институционален гарант за националната сигурност на страната, подава оставка.

43-ят Парламент обаче не може да абдикира. Той може да бъде разпуснат едва след като изясни този скандал чрез своя конституционен инструментариум. Най-надеждният инструмент на Народното събрание е Анкетна комисия, която да проучи всички обстоятелства около „спора“ Решетников - Нинова. Защото, независимо кой е лъжецът, българските граждани заслужават яснота по казуса и условия за информиран избор на предстоящите парламентарни избори.

Избори в „мътни води“ ще имат опасен резултат в полза на политически сили, готови раболепно да изпълнят и втория етап от сценария за изваждането на България от НАТО, определен в интервюто на Решетников пред Царьград ТВ като „въпрос втори“.

Нека партиите (без БСП, крайните националисти, ДПС и АБВ), които биха получили проучвателен мандат за съставяне на правителство, да се замислят за този огромен риск за националната сигурност на България, преди да го върнат.

 

 

 

 

Коментари 

Коментари

 's picture

Vladimir Radoslavov

Ибрикчията на Ердоган ни

Ибрикчията на Ердоган ни изнася урок за достойнството

Агент Павел екзактно се

Агент Павел екзактно се опитва да ни убеди, че той не е играл за червените!
Понякога наминаващ's picture
Понякога наминаващ
Понякога наминаващ

Ако се абстрахираме

Ако се абстрахираме от миналото му - какъв е бил, с кого е управлявал и т.н., наистина Местан е най-адекватен в ситуацията с интервюто на Решетников и лъжите на Нинова. Уви, но нашите политици пак се снишиха и гледат разсеяно встрани.
 's picture

blackwater

?????

Местан ли ще е единствения който ще нарече нещата с имената им ако е така жалко.
 's picture

Радев

Мазникът Местан е прав в едно

Мазникът Местан е прав в едно: Не трябва да се лъже в политиката толкова елементарно, че лесно да те хванат натясно. Не, че другите не лъжат - Боко лъготи всеки ден, но Местан не му пише писма. Да не мислите, че кандидатурата на Плевнелиев не е била съгласувана в американското посолство? сега са се хванали като удавник за сламка за думите на Решетников /пенсиониран впрочем още в началото на годината/, но така или иначе Радев е избран с над 2 милиона гласа, независимо кой къде го е обсъждал.
mardafi .'s picture
mardafi .
mardafi

Интересното е че един фес

Интересното е че един фес владее българския език значително по-добре от журналята - включвам и местните от Зебрата - кой ли ги учи?
Лаборант Ваню's picture
Лаборант Ваню
Лаборант Ваню

Виждам с интерес, че автентично-десните са

започнали вече процеса на автосугестия и самоубеждаване, че агентът на Ердоган в българската политика е техен човек, щото пцуе Путин. Дерзайте, далеч ще стигнете.
Лаборант Ваню's picture
Лаборант Ваню
Лаборант Ваню

да не се обиди някой,

да не се обиди някой, "автентично-левите" и те :)

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.