Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Евразийското сътрудничество е приоритет на руската външна политика, заяви днес президентът Владимир Путин в годишното си обръщение към Федералното събрание.

За 13-и път той говори пред двете камари на парламента - Съвета на федерацията и Думата. Обръщението продължи час и 6 минути.

Още в началото президентът обяви, че този път главните теми ще бъдат икономиката, социалната и вътрешната политики. За външната политика той говори едва в края.

Преди обръщението говорителят на Кремъл Дмитрий Песков заяви, че то ще бъде доста различна от предишните.

"Искаме голямо евразийско партньорство. Такъв разговор е възможен и със страни от ЕС, където сега нарастват исканията за самостоятелно политическо и икономическо развитие. Виждаме това от резултатите на изборите", каза Путин.

Западните медии почти единодушно отбелязват, че през последните месеци на власт в някои европейски страни дойдоха хора, приятелски настроени към Русия. Сред тях е и новоизбраният български президент Румен Радев.

Тази година срещу Русия било пуснато в ход всичко - от мита за руската агресия и пропаганда, до тормоза срещу нейни спортисти, включително параолимпийците.

"Поръчковите инфрмационни кампании, фабрикуването на компромати омръзна на хората. Ако трябва, и ние можем да дадем урок на всекиго. За разлика от някои наши колеги, ние не търсим и никога не сме търсили врагове, а виждаме в тях приятели. Ние няма да допуснем ощетяване на интересите ни. Ще се развиваме самостоятелно без указания и подсказвания отвън Настроени сме за диалог", каза Путин.

Русия е готова да работи с новата американска администрация, увери Путин. Той визира номоизбрания президент ан САЩ Доналд Тръмп, който ще встъпи в длъжност на 20 януари 2017 г.

"Ние сме за сигурност не на избрани, а на всички страни. Ние сме за многообразие на света, против всякакъв монопол и опит да пригодиш за към себе си световната търговия. Ние сме против цензурата. Упрекват ни, че въвеждаме цензура, а сега самите те се упражняват в тази насока", изтъкна руският лидер, като имаше предвид Запада.

За руската военна операция в Сирия президентът спомена само, че действията на руските армия и флот в арабската република доказвали възможността за успешна работа далече от местата на постоянно базиране.

"Борбата с корупция не е шоу. Тя изисква професионализъм, сериозност и отговорност", каза Путин за вътрешнополитическата ситуация в Русия.

Повод за тези думи бяха извършените в последно време шумни арести на подкупни руски чиновници. Сред тях бе и министърът на икономическото развитие Алексей Улюкаев.

Имало обаче много случаи случаи с подозрения в корупция, когато се тиражират информации, които после се оказват неверни. За това имали частична вина и следователите.

„До решението на съда никой няма право да произнася присъди за виновността или невинността на човека“, изтъкна президентът.

"Курсът към демокрация в Русия ще бъде продължен", каза още Путин.

Той имаше предвид успешно проведените според него парламентарни избори през лятото. За тях бе върната смесена система. На вота основаната от Путин партия "Единна Русия" спечели конституционно мнозинство. А точно днес се навършиха 15 години от съсдаването й.

"Нямаме намерение да се връщаме в миналото. Но това не значи, че прикривайки се зад свободата, някой може да оскърбява другите народи, особено националните им традиции", увери държавният глава.

Разочароващо е, че в най-развитите страни възникват конфликти на политическа, национална, религиозна, социална почва, смята Путин. И допълни, че с това явление се сблъскаха европейските и другите страни.

Путин припомни, че настъпващата 2017 г. е година на Февруарската и Октомврийската революции. Трябвало да бъдат потърсени причините за самата природа на руските революции. Светът се нуждае от дълбок и честен анализ на тези събития.

Руският лидер изтъкна, че главната причина за влошеното икономическо състояние на Русия е в самата страна.

"Преди 2 години се сблъскахме с икономически трудности, сред които и международните санкции, които се опитаха да ни накарат да играем по чужда свирка, като жертваме националните ни интереси. Но главните причини за забавянето на растежа са наши, вътрешни. На първо място това е дефицитът на собствените ни ресурси", каза той.

Коментари

 's picture

Ognian Deyanov

Настоящето...

Настоящето на по—голямата част от СССР сега наречена Русия е еднакво с ужасното минало.Бившият агент на КГБ демократ не става.
Гоце Доганов's picture
Гоце Доганов
Гоце Доганов Будов

В русия Газят в нефт и газ ,

В русия Газят в нефт и газ , а им е гладно и студено! Ето актуален пример от тази сутрин: Част от Евразийския съюз минава на купони за бензин Единното пространство на Евразийския икономически съюз (ЕАС) има общи проблеми: нарушенията на трансграничните доставки заплашват с дефицит на моторно гориво, пише руският вестник „Независимая газета“. Медиите съобщават, че на някои бензиностанции в Казахстан бензинът се предлага само срещу специални талони, след като в края на ноември страната бе изправена пред истинска бензинова криза. Астана прехвърля отговорността за увеличаването на цените и дефицита на Москва, която покрива 30 % от пазара в страната. Русия пък на свой ред се оплаква от Беларус, която не извършва доставки на петролни продукти от местните рафинерии. В Министерството на енергетиката в Москва обвързаха ситуацията в Казахстан с недостига на бензин от Беларус.
Гоце Доганов's picture
Гоце Доганов
Гоце Доганов Будов

"Пропадналата" Европа

"Пропадналата" Европа признава организацията на българите в Македония. Но не и Русия. Всъщност точно в Русия създават доктрината за македонската нация броени години след т.нар. "освобождение" от 1878-а. Усилията за запазване идентичността на българите в Македония се увенчаха с нов успех! Въпреки 16-годишните забрани, провокации и брутални анти-български прояви срещу защитниците на българската кауза в Македония, справедливостта най-после възтържествува! Съгласно постановлението на Европейският съд за Човешки Права в Страсбург, македонските власти (с Решение на Централния Регистър в Скопие N-30120140031889/ 06.10.2016.) признаха правото на легитимност на Асоциация “РАДКО”. Глас на българите в Македония
Инспектор Стрезов's picture
Инспектор Стрезов
Инспектор Стрезов

Ох, а колко мек ще е догодина...

...ако е жив.
 's picture

Nikolai Nikolov

шарлатанина

Шарлатанинао ,гледай си твоята загнила "държава " не ти искаме мнението.
Лаборант Ваню's picture
Лаборант Ваню
Лаборант Ваню

Абсолютно е прав Владимир Владимирович.

Някои държави в ЕС искат самостоятелно развитие. Някои - например Великобритания - го поискаха с недвусмислена заявка за Брекзит. В други - например Холандия, Франция и Германия, тече активен обществен дебат с голяма подкрепа за този избор. В общи линии, държавите в ЕС са от два вида - тия, дето работят и се развиват и виждат все по-макло хубаво за себе си от участие в ЕСССР, и тия, които чакат "еврофондове", докато вият на умряло за това колко са "автентично десни" и колко е "лош Путин", докато се въргалят в собствената си мръсотия и корупция. Държавата на Гражданите за Европейско Развитие на България и техните автентично-десни коалиционни партньори, къневи, куневици, лукарчета и прочая е от втория тип. Което се познава и от тролските коментари в казионните медии.

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.